Продуктов каталогБоен симулатор Spitfire с мултимедийни проектори Optoma.

12 Януари 2018 г.
Авиационна академия е създала симулатор на изтребители Spitfire, използвайки изображения с висока разделителна способност, възпроизведени от Warpalizer warp и blend софтуер и проектори Optoma.

Симулаторът на авиационната академия в Boultbee на летище "Гудууд" в Чичестър, Западен Съсекс, използва истински фюзелаж на Spitfire MkIX с автентични габарити, контроли и инструменти. Академията е първата школа за обучение на Spitfire, откакто иконичният боен самолет е изваден от оперативното обслужване през 1955 г., а в допълнение към училищните дейности академията предлага и реални летателни преживявания в различни стари военни птици.

Екипът, работещ върху симулатора, включваше Airtech Simulation Ltd за цялостен дизайн на симулатора, модификации на габарити, контроли и инструменти и подготовка на софтуера Sputfire fuselage и симулация, Warpalizer Norway AS за оптичен дизайн на проекционните системи, включително Warpalizer warp и blend software, Fibresports Ltd за сферичния купол и Optoma за проектори.
Симулаторът беше инсталиран в помещение с размери 3,4 х 4 х 2,9 метра (WxDxH), разположено в близост до заседателната зала на пилотите. Растерният сферичен купол с диаметър 3,2 м трябва да бъде произведен в специални сегменти, за да позволи инсталация с минимален просвет в домените на височина и ширина.

Седем прожектора Оптома W505 с късофокусни обективи 0.8: 1 бяха позиционирани и ориентирани, така че изображенията покриват напълно сферичния екран и също така, много важно, че фюзелажът на Spitfire Mk IX със затворен капак не създава сенки на екрана.

Olav Sandnes, главен изпълнителен директор на Warpalizer Norway AS, заяви: "Въпреки идеалното позициониране на проекторите, Optoma W505 предлага приемлив фокус на екрана, а обектива 0.8: 1 осигурява достатъчно припокриване на изображенията, които осигуряват отлично смесване."
За да се осигури напълно безпроблемна и геометрично правилна визуална система, супер ефективният софтуер Warpalizer е интегриран с платформа за симулиране Lockheed Martin Prepar3D v4. Допълнително подобрение на визуалното качество е постигнато чрез включване на прожекторите Optoma W505 с 5 000 лумена в режим Еко, като по този начин се удължава и жизнеспособността на лампите.

Проектираната 3D декорация включва гео-специфичен модел на района и обкръжението на Гудууд, което позволява тренировката на симулатора да прилича на истински полети колкото е възможно повече.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн