Продуктов каталогБоен симулатор Spitfire с мултимедийни проектори Optoma.

12 Януари 2018 г.
Авиационна академия е създала симулатор на изтребители Spitfire, използвайки изображения с висока разделителна способност, възпроизведени от Warpalizer warp и blend софтуер и проектори Optoma.

Симулаторът на авиационната академия в Boultbee на летище "Гудууд" в Чичестър, Западен Съсекс, използва истински фюзелаж на Spitfire MkIX с автентични габарити, контроли и инструменти. Академията е първата школа за обучение на Spitfire, откакто иконичният боен самолет е изваден от оперативното обслужване през 1955 г., а в допълнение към училищните дейности академията предлага и реални летателни преживявания в различни стари военни птици.

Екипът, работещ върху симулатора, включваше Airtech Simulation Ltd за цялостен дизайн на симулатора, модификации на габарити, контроли и инструменти и подготовка на софтуера Sputfire fuselage и симулация, Warpalizer Norway AS за оптичен дизайн на проекционните системи, включително Warpalizer warp и blend software, Fibresports Ltd за сферичния купол и Optoma за проектори.
Симулаторът беше инсталиран в помещение с размери 3,4 х 4 х 2,9 метра (WxDxH), разположено в близост до заседателната зала на пилотите. Растерният сферичен купол с диаметър 3,2 м трябва да бъде произведен в специални сегменти, за да позволи инсталация с минимален просвет в домените на височина и ширина.

Седем прожектора Оптома W505 с късофокусни обективи 0.8: 1 бяха позиционирани и ориентирани, така че изображенията покриват напълно сферичния екран и също така, много важно, че фюзелажът на Spitfire Mk IX със затворен капак не създава сенки на екрана.

Olav Sandnes, главен изпълнителен директор на Warpalizer Norway AS, заяви: "Въпреки идеалното позициониране на проекторите, Optoma W505 предлага приемлив фокус на екрана, а обектива 0.8: 1 осигурява достатъчно припокриване на изображенията, които осигуряват отлично смесване."
За да се осигури напълно безпроблемна и геометрично правилна визуална система, супер ефективният софтуер Warpalizer е интегриран с платформа за симулиране Lockheed Martin Prepar3D v4. Допълнително подобрение на визуалното качество е постигнато чрез включване на прожекторите Optoma W505 с 5 000 лумена в режим Еко, като по този начин се удължава и жизнеспособността на лампите.

Проектираната 3D декорация включва гео-специфичен модел на района и обкръжението на Гудууд, което позволява тренировката на симулатора да прилича на истински полети колкото е възможно повече.


XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн