Продуктов каталогВидео картографиране с проектори и медиа сървъри Christie за 100 годишнината на Луфтханза.

15 Февруари 2019 г.
Над 12 медийни сървъри Christie® Pandoras Box обезпечиха 100-годишнината на Lufthansa, на която авиокомпанията представи новото си лого. Над 3000 присъстваха на събитието на летище Франкфурт и станаха свидетели на промяната на знаменитото лого с жерава. Christie Pandoras Box осигуриха прожекцията Boeing 747-800, първия самолет на Lufthansa с новия дизайн.
Шоуто и съдържанието бяха проектирани и създадени от Stein Communication GmbH. Цялата концепция, състояща се от видео картографиране със съответните светлинни и звукови ефекти, 600 квадратни метра LED небе, звукови пейзажи и различни интерактивни елементи, оказаха голямо влияние върху публиката.


"Съдържанието на 20-минутното видео, показано на самолета, е изцяло изработено в 3D. Видеоинсталацията е проектирана изцяло от нулата за архитектурата на самолетен хангар и със сигурност е впечатляваща за гостите", обясни Матиас Фогел директор на Stein Communication GmbH.
Настройка за рекордно време благодарение на Christie Pandoras Box V6.1
"Най-важният елемент от този проект беше изключително краткото време за подготовка", каза Верхей. "Боингът беше на земята само за кратко време и трябваше да се върне в експлоатация веднага след събитието."
Тъй като хангарът беше силно осветен през деня, Verhey и неговият екип трябваше да направят настройката за 3D картографиране за по-малко от 10 часа, което бе постигнато благодарение на Pandoras Box 6.1.
„Благодарение на многопотребителската настройка на Pandoras Box V6 и новия работен поток за деформиране, успяхме да работим по 3D картографиране, настройки на деформиране и снаждане с три работни станции едновременно”, добави Верей. „Това пести време от 50 до 60% в сравнение с предишния работен процес на Pandoras Box. В тази версия на Pandoras Box, всичко е интегрирано в потребителския интерфейс. 

За работния поток за изкривяване е използвано 3D лазерно измервателно устройство за определяне на положението на въздухоплавателното средство по отношение на проекторите и за измерване на ъгъла на прожектиране. Фината настройка се проведе с многопотребителска сесия на три лаптопа, което позволи на служителите да се движат свободно пред самолета.
"Двама души започнаха от средата на самолета едновременно и тръгнаха наляво и надясно", обясни Верхей. - След това третият човек постави снаждащите ръбове, които вече бяха изкривени. Резултатът може да бъде проверен веднага с готовата програма. "
Предизвикателството е завършено успешно
"Въпреки изключително краткото време за подготовка в сравнение с обхвата и размера на инсталираната технология, събитието беше пълен успех – което си личеше от сияещите лица на гостите", заключи Фогел.


XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн