Продуктов каталогЕдин от първите в света 8К цифрови планетариуми с мултимедийни проектори Christie.

14 Декември 2018 г.
Театърът Omni в научния център Сингапур (SCS) е дом на една от най-ярките 8K цифрови планетариални системи в света и най-големия куполен екран в Югоизточна Азия. Това е завладяваща учебна дестинация, предлагаща разнообразие от цифрови кинофилми и живи представления на планетариума, провеждани от преподаватели на SCS.
Оригиналният салон с 221 места е бил оборудван с IMAX 70 mm филмова система и Spitz NanoSeam с диаметър 23-метра. Неотдавна SCS предприе сериозно обновяване на салона с инсталирането на 8K цифрова система Digistar 5 от Evans & Sutherland (E & S).
Резултатът е изключително завладяващо аудио-визуално изживяване, което пренася посетителите на експериментални пътувания до отдалечени места на Земята и пространството от комфорта на местата им. Популярно място в SCS, театърът Omni привлича над 150 000 посетители годишно.


"Omni Theatre е единственият куполен театър в Сингапур. През последните 30 години ние станахме известни с представянето на най-висококачествените образователни куполни филми на зрителите в Сингапур ", каза професор Лит Тит Менг, главен изпълнителен директор на SCS. "Убедителното учебно съдържание и високото качество на представяне по отношение на визуалната яснота, брилянтен цвят и кристално чист звук са в основата на уникалността на нашия театър. Следователно цялостното визуално представяне е от решаващо значение за нашия успех. "
В сърцето на системата Digistar 5 са пет мултимедийни проектора Christie® Mirage 304K 3DLP®, управлявани от интуитивния потребителски интерфейс на Digistar, лесните за използване възможности за показване на продукцията, базата данни за наука и астрономия в реално време и система за управление на съдържанието. Три от проектори са монтирани в свода на театъра, а другите две са монтирани в горната стая за прожектиране.Изображенията от сичките пет проектора са съчетани с технологията за автоматично подравняване и автоматично смесване на E & S, за да създаде цялостно изображение с ултра висока разделителна способност, което остава красиво подравнено с едно натискане на мишката. Професор Лим отбеляза, че тъй като 70 мм филм става остарял, SCS трябва да инвестира в система за цифрова прожекция, така че да може да продължи да обновява купола за своите клиенти. "Той е част от непрекъснатото ни освежаване в научния център“.
Не възнамерявахме да купим 3D система, тъй като смятахме, че 2D изживяването е достатъчно завладяващо. Но когато се запознахме с проектора Christie Mirage 304K, бяхме много впечатлени от яркостта му от 30 000 лумена и уникалната двойна 2D и 3D функционалност, което беше огромен бонус за нас. Това ни позволи да предложим на нашите посетители вълнуващи 3D филми.
Професор Лим заяви: "Работихме в тясно сътрудничество с E & S, за да се научим ефективно да използваме системата. Оценяваме факта, че силното им партньорство с Кристи ни позволи да бъдем сред първите в света, които да се възползват от това иновативно решение. Сега разполагаме с много повече възможности с Digistar 5, една от най-мощните системи за симулиране на астрономия. "


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн