Продуктов каталогЕдин от първите в света 8К цифрови планетариуми с мултимедийни проектори Christie.

14 Декември 2018 г.
Театърът Omni в научния център Сингапур (SCS) е дом на една от най-ярките 8K цифрови планетариални системи в света и най-големия куполен екран в Югоизточна Азия. Това е завладяваща учебна дестинация, предлагаща разнообразие от цифрови кинофилми и живи представления на планетариума, провеждани от преподаватели на SCS.
Оригиналният салон с 221 места е бил оборудван с IMAX 70 mm филмова система и Spitz NanoSeam с диаметър 23-метра. Неотдавна SCS предприе сериозно обновяване на салона с инсталирането на 8K цифрова система Digistar 5 от Evans & Sutherland (E & S).
Резултатът е изключително завладяващо аудио-визуално изживяване, което пренася посетителите на експериментални пътувания до отдалечени места на Земята и пространството от комфорта на местата им. Популярно място в SCS, театърът Omni привлича над 150 000 посетители годишно.


"Omni Theatre е единственият куполен театър в Сингапур. През последните 30 години ние станахме известни с представянето на най-висококачествените образователни куполни филми на зрителите в Сингапур ", каза професор Лит Тит Менг, главен изпълнителен директор на SCS. "Убедителното учебно съдържание и високото качество на представяне по отношение на визуалната яснота, брилянтен цвят и кристално чист звук са в основата на уникалността на нашия театър. Следователно цялостното визуално представяне е от решаващо значение за нашия успех. "
В сърцето на системата Digistar 5 са пет мултимедийни проектора Christie® Mirage 304K 3DLP®, управлявани от интуитивния потребителски интерфейс на Digistar, лесните за използване възможности за показване на продукцията, базата данни за наука и астрономия в реално време и система за управление на съдържанието. Три от проектори са монтирани в свода на театъра, а другите две са монтирани в горната стая за прожектиране.Изображенията от сичките пет проектора са съчетани с технологията за автоматично подравняване и автоматично смесване на E & S, за да създаде цялостно изображение с ултра висока разделителна способност, което остава красиво подравнено с едно натискане на мишката. Професор Лим отбеляза, че тъй като 70 мм филм става остарял, SCS трябва да инвестира в система за цифрова прожекция, така че да може да продължи да обновява купола за своите клиенти. "Той е част от непрекъснатото ни освежаване в научния център“.
Не възнамерявахме да купим 3D система, тъй като смятахме, че 2D изживяването е достатъчно завладяващо. Но когато се запознахме с проектора Christie Mirage 304K, бяхме много впечатлени от яркостта му от 30 000 лумена и уникалната двойна 2D и 3D функционалност, което беше огромен бонус за нас. Това ни позволи да предложим на нашите посетители вълнуващи 3D филми.
Професор Лим заяви: "Работихме в тясно сътрудничество с E & S, за да се научим ефективно да използваме системата. Оценяваме факта, че силното им партньорство с Кристи ни позволи да бъдем сред първите в света, които да се възползват от това иновативно решение. Сега разполагаме с много повече възможности с Digistar 5, една от най-мощните системи за симулиране на астрономия. "


XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн