Продуктов каталог
Избор на екран

 Атласком: Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)

Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачественият проекционен екран ще направи картината да изглежда много по-наситена и по-ярка. Тъй като екранът отразява светлина, той работи заедно с проектора, за да накарат цветовете и изображенията да се появят на екрана. Всеки екран (платно на екран) се класифицира според неговия коефициент на отразяване (Gain) или колко ефективно отразява светлината. Колкото по-висок е коефициентът, толкова по-ярко ще бъде изображението на екрана.

 

Белите екрани увеличават яркостта, което е особено полезно за бизнес употреба и за класна стая, където ще гледате изображения в добре осветена стая и ще представяте документи и графики и уроци на бял фон. Сивите екрани повишават контраста на цветовете и правят 3D изображенията по-изпъкнали, което го прави добър избор за домашно кино с околно осветление или светло оцветени стени.

 

Има четири основни вида проекционни екрани: моторизирани, фиксирани, ръчни и преносими.

 

1. Моторизирани (или електрически) екрани се спускат и прибират с натискането на един бутон. Освен че впечатляват аудиторията ви, моторизираните екрани улесняват управлението на екрана, когато е монтиран към стена или таван.

 

2. На стената се монтират неподвижни екрани, които изискват специално пространство и не могат да се спускат и прибират.  Но когато прожектирате върху тях, изглеждат като картина в рамка.

 

3. Ръчните екрани пестят място, като ви позволяват да прибирате платното, когато не се използва; Това ви позволява да използвате едно и също пространство за други цели, като например монтиране на бяла дъска в класната стая или заседателна зала или показване на произведения на изкуството или библиотеки във вашия дом.

 

4. Преносимите или монтирани на статив (трипод) екран се отварят и затварят за преносима употреба, с триножни крака или вградена стойка за основа.

 

С проектор и екран можете да направите изображения, които са много по-големи от повечето HD телевизори. Размерът на екрана трябва да съответства на формата (съотношението на ширината към височината на изображението), поддържан от проектора, като например 4: 3, 16: 9 или 16:10.

 

Размерите на екрана варират от 50"(127см) диагонал до 300"(762см) диагонал или дори по-големи. Трябва да се уверите, че екранът ще се побере във вашето пространство, преди да направите покупката си. Измерете височината на тавана, като се уверите, че екранът е достатъчно високо от пода, за да го виждате над масичка за кафе или други мебели и да разберете къде ще монтирате централния високоговорител  са някои от нещата, които трябва да имате предвид, когато избирате екран.

 

Екипът на Атласком (www.atlascom.bg) ще се радва на привилегията да Ви помогне при избора на екран за Вашите специфични приложения.

XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн