Продуктов каталогЛазерен проектор Optoma разбужда огнените пазители на лабиринта на крал Артър.

09 Юни 2017 г.
Лабиринтът на крал Артур е подземна атракция с драматични сцени от митове и легенди, използващи светлина и звук. Посетителите се впускат дълбоко в пещерата с лодка, която минава през Магическия водопад и се връща към тъмните векове, където акустира. Легендарните приказки от миналата епоха се разгръщат, докато посетителите се разхождат през ветровити тунели и огромни пещери.
 
Подземното приключение искаше забележителна нова характеристика за своята драконова река - да симулира пламъци, облизващи стените на тунела, докато посетителите се връщат на повърхността.
Специалистите, инсталиращи AV системи, Piranha AV, бяха наети да намерят най-доброто решение и препоръчителна прожекция - но това беше особено предизвикателно място.
Проекторът ще трябва да бъде инсталиран в прашната, влажна и студена бивша мина над водата и трябва да работи, когато пламъците бъдат задействани.
Екипът инсталира компактния, но мощен лазерен проектор Optoma ZU510T над реката.
Анди Ноубъл, управляващ директор на Piranha AV, заяви: "Това беше наистина забавна задача. Драконът чака невидим в реката, докато лодката, при завръщането на плаването, задейства гръмотевичен рев и пламъците взривяват тунела към лодката. За да инсталираме проектора, трябваше да източим реката през мината. Дори и тогава екипът все още се нуждаеше от гумени ботуши!
Влажната и студена среда не е идеална за електронно оборудване, така че Piranha AV е изградила специална отопляема камера, която се управлява автоматично, така че вентилаторите да се включат при включването на проектора.
Анди каза: "Избрахме ZU510T по няколко причини. Първо, има отлична устойчивост на прах със сертификат IP5X. Разполага с функция за заглушаване на AV, която ни позволява да държим пещерата на тъмно, докато пламъците не се задействат. Но най-важното е лазерният източник на светлина, който се нуждае от минимална поддръжка. Би било трудна работа за достъп до проектора в камерата му над реката, затова се нуждаем от надеждност, дълголетие и никакви промени в лампите! "
С тегло само 11 кг, проекторът ZU510T WUXGA се отличава с яркост от 5 500 лумена, а нивото на шум само 33 децибела (в режим Еко) го прави идеален за пещерата. Има контрастно съотношение 100 000: 1 и благодарение на съчетанието на лазерен-фосфорен светлинен източник и DLP технологията, възпроизвежда изключително ярки цветове.
Проекторът е бил независимо тестван и сертифициран с IP5X клас на прахоустойчивост и осигурява до 30 000 часа надеждна работа без необходимост от скъпа подмяна на лампа или филтри. Този жизнен цикъл се постига с помощта на технологията DuraCore на Optoma, с модерни техники за охлаждане на лазерни диоди и иновативен прахоустойчив дизайн. Корпусът предотвратява прах и мръсотия да повлияят на системата, осигурявайки оптимално качество на изображението с минимална поддръжка.
Анди продължи: „Инсталирахме проектора и видяхме, изображенията отблизо, но когато преминахме тунела, където посетителите го виждат за първи път, ефектът е наистина впечатляващ.
"Проекторът ни даде нужните яркост и разделителна способност. Пламъците излизат върху грубите и неравномерни тунелни стени и е необходима висока разделителна способност, за да се гарантира, че пикселите не се виждат дори когато лодката се приближи.”
Ян Ръдърфорд от „Лабиринта на крал Артур” заяви: "Ние сме доволни от ефекта от инсталацията и съм сигурен, че това ще бъде истински хит за нашите посетители.
Оригиналния текст четете тук.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн