Продуктов каталогЛазерни мултимедйни проектори Optoma прожектират върху самолет във Лас Вегас.

21 Септември 2018 г.
Предизвикателство: Новаторски видео дисплей, който визуално разказва история на фестивала, използвайки историческия самолет като прожекционна повърхност и фон.
Решение: Използвайки бомбардировач B-25 Mitchell от 40-те години на миналия век, находчивост при изобразяване на прожекцията и лазерни проектори на Optoma, Tico Sighting донесе илюзия на живота, за да разкаже историята на самолет, пилотиран от призрак пилот.
Резултати: Преодоляването на предизвикателствата на уникалната инсталация, където блестящите, надеждни и реалистични изображения са от ключово значение, лазерните проектори на Optoma помогнаха за постигане на завладяващо и запомнящо се изживяване.


Предизвикателството
Един годишен електронен танцов фестивал с неговото водещо събитие, проведено в Лас Вегас, Невада, Carnival Electric Daisy, известен като EDC, привлича тълпи на стотици хиляди души годишно. С участието на електронни танцови продуценти и диджеи, ритмичният и приветлив фестивал събра хората под електрическото небе в музикално празненство, което продължава от залез до зазоряване.
За да създадат новаторско визуално изживяване в рамките на един от многото проекти на фестивала, интеграторите Вирджиния Барах и Тико Акоста от Tico Sighting искаха да използват в техния дизайн самолет B-25 Mitchell от 1940 г. и да го покажат спускащ се от облаците. При спускането си в ритъма на фестивалната музика, визуалният дисплей щеше да разкаже историята на призракът и пилота му. Понеже тяхната концепция "Ghost Ride" означава масивно показване на форми и брилянтни образи, те се обърнаха към Оптома, за да помогнат да разкажат своята уникална визуална история и да оживят „призрака“.
Решението
Надявайки се да създадат ефект на безкрайно огледало, Tico Sighting инсталираха дискове от плексиглас с прожекционно фолио във всеки от двигателите на самолета. След това използваха картографски софтуер и лазерни проектори Optoma ProScene ZU1050 и ZU850, за да симулират работещи витла. Използвайки същия подход, те инсталираха допълнителни лазерни прожектори Optoma на прожекционни платформи, които прожектираха върху тялото и повърхността на самолета като изобретателен фон и екран.
"ZU1050 и ZU850 са невероятно лесни за инсталиране", каза Тико. "Проекторите имат невероятен обхват при отместване на обективите, което ни позволява да достигнем неконвенционални зони на повърхността на самолета, без големи промени в разположението на проекторите. Възможността за изключване и рестартиране на проекторите без обичайното дълго време за охлаждане е изключително полезна. Това направи смяната на обективи и подобряването на производителността бързо и ефективно. "Творческата комбинация от стимулиращо видео съдържание и ултра ярка лазерна проvекция доведе до илюзия на самолет, който работеше и се движеше, превръщайки изключителния военен самолет в живо произведение на изкуството.
Със своите 10 000 и 8 000 ANSI лумена, впечатляващо съотношение на контраста 2 000 000: 1 и 20 000 часа практически безпроблемна работа, лазерните проектори ZU1050 и ZU850 на Optoma бяха идеален избор за взискателната инсталационна среда на фестивала. Разнообразието от опции за обективите, моторизираното преместване на обектива, мащабирането и фокусирането с 360 градусов и портретен режим също спомогнаха за осигуряване на гъвкавост при монтажа.
Резултатите
Създавайки запомнящ се визуален дисплей, който завладява аудиторията на фестивала, въздушният разказ на Тико Сьойтинг въвежда публиката в историята.
"Професионалната лазерна серия Optoma ProScene наистина позволи на работата ни да блести", добави Тико. "Имаше много светлина около нас, благодарение на светлите етапи и други арт инсталации, но бяхме наистина доволни от начина, по който се представят лазерните проектори 10K и 8K. С известна корекция в първата вечер на шоуто наистина имаме цветове, които да покажем.
"Tico Sighting използва мултимедийни проектори Optoma изключително през последните две години в 360-градусовите си куполни театри", заключи Тико. "Лазерите и късофокусните проектори на Optoma са наистина ярки, лесни за инсталиране и работят добре с нашия софтуер за автоматично калибриране. След като изпитахме лазерната серия Optoma ProScene, ние сме развълнувани да ги включим, както и обективите Optoma Dome в нашите обекти "


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн