Продуктов каталогМултимедиен проектор Optoma оживява мраморна статуя в известна английска галерия.

12 Октомври 2018 г.
Предизвикателство
След като мълча повече от 100 години, Паулин, мраморна статуя, изваяна от Джулио Тадолини (1849-1918 г.), най-накрая отвори очите си, за да привлече отново погледа на посетителите. Красивата мраморна статуя стоя тихо в галерия Уилямсън от 1942 г., но не и за напред.
Като част от национална поредица от събития "Музеи в нощта", галерията спечели публично гласуване, за да бъде домакин на световноизвестните художници - Дейви и Кристин Макгуайър.
Използвайки прожекция, глас и музика, проектът Starkers изследва идеята за съвършенство и женската форма и ще оживи пространството в галерията.
Кристин Макгуайър каза: "Имахме идеята да прожектираме върху статуята, за да я съживим и да създадем неподражаемо усещане, което предизвиква предварителната представа за галерията и колекциите й."
Екипът се нуждаеше от надежден проектор с висока яркост, за да създаде ефектите върху статуята.


Решение
Инсталацията е продължила един месец и комбинира изображения, прожектирани върху статуята и съседните картини с музика и говорим монолог от Паулин към нейните зрители.
Екипът избра мултимедийни проектори Optoma X400 за инсталацията. Кристин каза: "Използваме много проектори на Optoma. Те са много гъвкави, силни, ярки и малки с добро качество на изображението.
"Не беше необходимо да картографираме прожекцията. Ние просто създадохме съдържанието и използвахме видео софтуер After Effects за ефекти за постпродукция. В залата на статуята пренесохме видеото на медиен плейър, така че няма да има нужда от компютър или софтуер, работещ във фонов режим. "
Награденият драматург Ричард Хърфорд, беше натоварен да напише монолога на Паулин за посетителите. Тази пикантна реч бе редактирана, за да се синхронизира с видеосъдържанието и се възпроизвежда през външни високоговорители.Резултати
Използвайки смесица от прожекция, звук и разказ, очарователната, но конфронтационна статуя оспорва възприятията на посетителите за това как възприемат фигуративната скулптура. Инсталацията изследва отношенията ни със скулптурата от гледната точка на статуята.
Кристин каза: "Ние бяхме наистина доволни от ефекта. В момента, в който прожектирахме върху лицето й, ни полазиха тръпки.
- Духовитият монолог, написан от Ричард Хърфорд, беше леко ироничен. Беше добре написан - емоционален и провокативен, но смешен.
Джо Бърнс, мениджър за развитието в музеите Wirral, заяви: "Служителите на Wirral Museums бяха развълнувани от възможността да работят с McGuires и да видят нашата Pauline да оживява. Тя присъства в галерията, виждайки всички промени в 90-годишната ни история ,
"Инсталацията предизвика продължителни възприятия за галерията и използва технология, за да подчертае нашата колекция и да й даде глас."


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн