Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Мултимедиен проектор Panasonic участва в мюзикъл

02 Ноември 2018 г.
Зоологическата градина в Антверпен се смята за една от най-старите и най-красиви в света, празнувайки 175-годишнината от откриването си през 2018 г. След свързването на хора и животни в продължение на повече от век, събитието бе отбелязано с наскоро написания мюзикъл „Зоологическа градина на живота“. Над 23 представления в зала "Кралица Елизабет", общо 700 доброволци и 14 професионални актьори представиха изключителни изпълнения, докато взаимодействат с животни, които се оживяват с прожекции на сцената. За целта лазерният мултимедиен проектор Panasonic PT-RZ31K с яркост 30 000 лумена е важен принос.
"Платното на което се прожектираше беше невидимо, така че зрителите имаха усещането, ч животните всъщност стояха на сцената "
Жива илюзия
"Зоопарка на живота е привлекателна съвременна история за зоологическата градина, любовта и лоялността между хората и животните", казва ентусиазираният режисьор Люк Стивънс.


"Беше важно животните да имат силно присъствие в представлението. Разбира се, дивите животни не могат да бъдат включени на живо, което означава, че трябваше да мислим за други възможности.В крайна сметка решихме да ги покажем на големи LED екрани, 8 мм LED екран на сцената, два 4 метра високи странични екрана, увеличаващи дълбочината на сцената, два комплекта с LED покрити стълби и значителен брой видео панели в арки над сцената. Всичко това създава илюзията, че актьорите играят в зоологическа градина."
Люк Пеуманс от "Живопис със светлини", компанията, която осигури декорите, добавя: "Нашата работа беше да създадем възприятие сред зрителите, че седят в средата на зоологическата градина и са изцяло част от шоуто. Освен от реални декори, сцената се състоеше от LED екрани, на които животните бяха показани чрез задна прожекция.За две сцени използвахме PepperScrim, който се състоеше от прожектиране на изображения на горила и окапи върху специална холографска марля с 30K лазерен проектор Panasonic, така че актьорите да можеха да взаимодействат с животните, тъй като марлята е невидима и сякаш животните действително стояха на сцената.
Взаимодействие между актьори и животни
Технологичните нововъведения направиха възможно смесването на виртуалния и реалния свят. Новата технология предлага съдържание във всички видове нови форми: мобилни, 3D или 4D, или дори живописни (холографски) прожекции. Тъй като тази технология беше силно опростена през последните пет години, производствените разходи също бяха намалени, докато качеството продължи да се подобрява. Това е важно, за да се гарантира, че технологията е подходяща за образователни и културни проекти, заедно с обичайната ѝ употреба за големите компании и развлекателната индустрия.
Мултимедийният проектор на Panasonic е много подходящ за промяната в декора, като комбинацията от 3-Чип DLP ™ изображения и оригиналната лазер - фосфорна технология SOLID SHINE позволява на проектора PTRZ31K да създава големи детайли, отлична яркост и реалистични цветни изображения с висок контраст в големи пространства. Съчетавайки всички елементи, той е идеален за мюзикъла.
"За актьорите беше изпитание да работят с прожекции. Първоначално репетициите се провеждаха без изображения на фона.Само, когато отидохме да репетираме в голямата зала, видяха горилата, с която трябваше да си взаимодействат, "казва Стивънс.
"Това беше специално преживяване за актьорите, като в началото беше стресиращо, но в крайна сметка се рази много добре." На мястото, където един актьор пееше заедно с окапи, публиката имаше много емоционална реакция. Наистина изглеждаше, сякаш животното стоеше там и връзката между актьора и окапито сработи веднага!



Peumans каза: "Взаимодействието между актьорите и животните е от съществено значение, следователно проекторът е също актьор!" Трябваше да бъдем 100% сигурни, че прожекцията няма да се провали по време на шоуто, поради което надеждността на оборудването е от решаващо значение за създаването на изживяване и удовлетворяване на очакванията на публиката. Техническата надеждност на оборудването е наложителна в тази ситуация.Точно затова избрахме Panasonic.Вече имахме дългогодишни отношения и Panasonic е наш предпочитан партньор по отношение на прожекциите.
Достигайки яркост от 30 000 лумена, PT-RZ31K е избран поради факта, че предлага висококачествени изображения, заедно с двата лазерни диода, които са вградени в проектора, за да ограничат вероятността от неизправности. Това прави PT-RZ31K идеален за бизнес-критични приложения, където представянето на изображения трябва да се поддържа по всяко време.
"Както очаквахме от Panasonic, този проектор беше много силен, надежден, компактен и тих. Последният е важен аспект за изпълнение на сцена. Присъствието на проектора не трябва да отвлича вниманието на публиката от сцената. "
Генериране на емоция
"Красотата на това представление беше да видим емоциите на зрителите, когато излязоха. Те наистина бяха в зоологическата градина, усетиха го!", твърди Стивънс. "Ето защо е създаден театъра: за генериране на емоции в хората. LED екраните и прожекцията допринесоха много за него. Това ми дава невероятно усещане за успех. Прекрасно е!"
Peumans заключава: "Всички сме много горди, че сме част от тази продукция. Беше много вълнуващо да работим в тази фантастична зала и да се свържем с такъв популярен и култов паметник като зоопарка в Антверпен. Въпреки многото технически предизвикателства, всички бяха обединени и решени да създадат нещо много специално и запомнящо се. Мисля, че е повече от успех! "


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори