Продуктов каталогМултимедийни проектори и Pandoras Box на Christie осигуряват невероятни визуални изживявания в Музея на утрешния ден в Бразилия

01 Юни 2017 г.
Museu do Amanhã, най-посещаваният в момента музей в Бразилия, ангажира посетителите в основните си атракции, благодарение на проекторите Christie® 1DLP® и 3LCD, управлявани от системи за видео обработка на Christie Pandoras Box, инсталирани oт Visualfarm.

Разположен в Рио де Жанейро, Museu do Amanhã е уникален научен музей, който смесва науката и изкуството с иновативен дизайн, съсредоточен върху устойчивите градове. Музеят има партньорства с някои от най-важните научни институции в Бразилия и в чужбина, като Масачузетския технологичен институт (МИТ), ЮНЕСКО и Бразилския национален институт за космически изследвания.
Museu do Amanhã прoведе публичен търг за осигуряване на прожекционните системи. Техният технически екип веднага забеляза предимствата на Кристи. "Истината е, че проекторите Christie са тези, които най-добре изпълняват техническите спецификации, описани подробно в поканата", каза Ерик Рибейро, ИТ мениджър в музея. "Яркостта, наситеността на цветовете и цената бяха просто по-добри от алтернативите".
Входът на музея е "Космически портал", съдържащ филм, съвместно режисиран от режисьора Фернандо Мейрелс, който компресира 13,7 милиарда години геоложки промени и естествена еволюция в осем минути сензорно претоварване, прожектирани от девет проектора Christie DHD951-Q 1DLP , в кино с форма на яйце. В този 360-градусов купол посетителите се отправят на уникално визуално пътешествие през галактики, дълбоко в субатомния свят на елементарните частици и в центъра на слънцето. Те са свидетели на образуването на Земята и началото на живота и раждането на мисълта.

Производителите на този филм използват очила за виртуална реалност при планирането на изживяването в купола. Прожекциите на стената на купола започват от пода и обгръщат публиката 360 градуса наоколо, а очилата предлагат същите сензорни преживявания. Отвъд "космическия портал" интерактивни таблици позволяват на посетителите да изследват по-дълбоко концепциите за космическите измерения.
След "Космическия портал" посетителите откриват уникалните условия, които насърчават живота на планетата заедно с развитието на човешката интелигентност и култура във втората част на музейната пътека Земята, на три гигантски 7x7-метрови куба с хиляди снимки и видеоклипове, показвани от осем проектора 3LCD Christie LWU421. Изображенията се показват в мини-документални филми и интерактивни дисплеи, в които посетителите могат да научат за взаимовръзките в екосистемата и как дисбалансът засяга цялата система.

Всички проектори Christie се управляват от медия сървър Christie Pandoras Box който осигурява на музея пълен контрол над двете инсталации, увеличавайки максимално ефективността, като същевременно позволява създаването на невероятни визуални преживявания. "Pandoras Box е превъзходна система, която отговаря на всички наши нужди с множество интересни функции", каза Рибейро.
Оригиналния текст четете тук.
Мултимедийни проектори Christie можете да разгледате и поръчате тук.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн