Продуктов каталогМултимедийни проектори Optoma и Casio в най-новата атракция на Берлин.

23 Февруари 2018 г.
Предизвикателството
Merlin Entertainment, създателите на Madame Tussauds, The Dungeon, SEA LIFE и LEGOLAND® Discovery Center, имаха визия за чисто нова атракция в Германия, която да показва епичната история на Берлин по вълнуващ и ангажиращ начин.

Тя представлява поредица от 3D интерактивни миниатюрни комплекти, оживени със завладяващи гледки, звуци и специални ефекти. Атракцията повежда посетителите на пътуване през времето от средновековния Берлин, индустриалната епоха и Ваймарската република до Втората световна война и следвоенния период.

Видеото и аудиооборудването трябваше да бъдат дискретно инсталирани в и около моделите, но да създават увлекателен ефект върху посетителите, докато се движат през атракцията. Тъй като достъпът до моделите би бил ограничителен и проблематичен, както по отношение на физическия достъп, така и на времето за поддръжка, наложително бешее оборудването да е надеждно и да се нуждае от минимална поддръжка.Решението
„Малкият голям град” беше изработен с любов в продължение на 30 месеца. Екипът използва архитектурни рисунки, снимки, уличен изглед на Google и най-модерен софтуер, за да гарантира, че всичко е вярно мащабирано. Всяка част от сградите е изработена индивидуално от 3D отпечатана пластмаса, акрил, шперплат и MDF, нарязани на една десета от милиметъра. По-големите сгради бяха създадени с помощта на Fused Filament Fabrication, която изгражда хиляди слоеве по 0.2 mm наведнъж, за да създаде гигантски структури. Производителите на модели и дърводелците след това събраха всички парчета, като ги състариха, преди да ги предадат на художниците.

Следват героите. „Малкият голям град” е дом на 5000 героя и 356 котки и кучета. Всеки герой бе внимателно проучен, облечен и оживен, всеки със своя професионален стилист, от създателите на мадам Тюсо. Обикновено отнемаше между четири и седем часа, за да се направи един герой, въпреки че за някои от по-богато облечените герои трябваха повече от десет часа работа.

С около 100 високоговорителя, 36 проектора и 15 екрана, разположени в и около моделите, „Малкият голям град” потапя посетителите в забележителностите, звуците и историите на Берлин от тринадесети век до наши дни. Пътуването през миниатюрен град е самоуправлявано и всяка сцена има индивидуално шоу.

Приветстващото шоу на атракцията дава илюзията за свиване на града, което въвежда концепцията за миниатюрни комплекти. Изображенията бяха смесени, за да покрият три 8 метрови страни на квадратната стая, като се използват пет лазерни проектора Optoma ZU400USTultra. Тази относително малка стая ще побира групи по 25 души, така че проекторите трябва да бъдат инсталирани близо до стените, за да няма сенки.Посетителите преминават през прожекцията в главната атракция и се срещат с разказвача си, който е прожектиран отзад над модела на известната Бранденбургска врата в Берлин. Използвани са два късофокусни проектора Optoma EH200ST, излъчващи върху прозрачна повърхност с прожекционен филм. Тези проектори трябваше да са ярки и мощни, за да покажат ясни изображения на стъклото. Дисплеят създава "ефект на лилипут", тъй като посетителите имат усещането, че са смалени, докато продължават пътуването си във времето. Те преминават през средновековни строителни обекти и камери за мъчения, чрез индустриални производствени линии от началото на деветнадесети веки шоуто на Бурлеските от Ваймарския период.

Изгарянето на Райхстага през 1933 г. е ключов момент в историята на страната, водещ до възхода на нацистка Германия и Втората световна война. Това трябваше да бъде зрелищно шоу. В тази област бяха използвани седем проектора - два лазерни Optoma ZH400USTultra, два лазерни проектора Optoma ZU510 и три лазер/светодиодни проектора Casio XJ-A257.

На фона на дима и шума има интерпретативен текст както на немски, така и на английски, който обяснява как един саботьор е подпалил сградата на парламента, която е обединила хората зад Третия райх. Optoma WUXGA ZU510 лазерни проектори с яркост 5500 лумена с обединено избражение осветяват Райхстага.

След това посетителите се озовават в средата на най-голямата бомбардировка през Втората световна война. Осемметрова проекция показва как бомбардировачите се придвижват към тях, търсят светлини, които се люлеят из стаята, а сирените за въздушна атака свирят. Накрая те стоят сред руините на Берлин. За тази сцена се използват два лазерни проектора Optoma ZU650 с широкоъгълен обектив.

Студената война показва разделения град. Използвайки повече лазерни проектори Optoma, атракцията показва "Берлинския въздух", когато съюзническите сили спускат важни запаси за населението в западната част на града, а Джей Еф. Кенеди произнася известната си реч "Ich bin ein Berliner" (Аз съм берлинчанин). Този дисплей отразява хумора, втъкан в цялата атракция, тъй като героят на JFK стои до щанд с понички (Берлинер е немската дума за поничка).

Интерактивният дисплей на сградата "Спрингър", издателството, отговарящо за "Дас Билд", което улесни съобщенията в Берлин по време на Студената война, използва лазерния проектор Optoma ZU510T в портретен режим за проектиране на изображения върху проекционен филм. Посетителите могат да циркулират през вестниците, отпечатани по това време. След това те могат да продължат да събарят части от Берлинската стена под бдителния поглед на Дейвид Хаселхоф, който задейства фойерверки.

Финалът показва модерния Берлин в навечерието на хилядолетието и усещането е сякаш гледате от прозорец на самолет към Бранденбургската врата. Съдържанието е картографирана прожекция върху миниатюрните комплекти и бутоните задействат грандиозна поредица от фойерверки, която експлодира през 12-метровата стена. Този щастлив финал за новата година се захранва от 4 лазерни проектори Optoma ZU650 с, разположени на предната стена, два проектора ZH400UST, прожектиращи на задната стена, и два проектора ZU510, смесени на пода зад пътеката, за да създадат пълно преживяване. Последната сцена завършва в телевизионната кула, която показва истинската гледка, която посетителите виждат, когато излизат от атракцията.

Комплексът използва най-съвременните техники не само в осветлението, звуковата и интерактивната AV технология, но и в рамките на създаването на моделите.

Резултатите
Намиращо се в подножието на емблематичната телевизионна кула на Берлин, „Малкият голям град” се открива на 1 юли и кани посетителите да преживеят 700 години от историята на града. Използвайки предимно визуално съдържание, а не текст, той разкрива най-епичните събития, които оформяли града от момента на раждането му до съвременния ден. Той вече е забележителност както за туристите, така и за образователни посещения от училищни групи.

Мнението на посетителите: Тони Билингер от Нордхаузен каза: "Това е една игрива (и с много любов) история на Берлин в миниатюри и 3D. Музикалният съпровод с ефектите го прави още по-уникален в историята на Берлин. Прекарахме 1-2 часа, за да разгледаме всичко. Мога да го препоръчам на всеки, който посети града. Надявам се, че можете да направите повече в бъдеще и може би да разкажете цялата история на Германия на няколко места в страната. "


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн