Продуктов каталогМултимедийни проектори Panasonic пресъздават епична битка.

28 Ноември 2017 г.
Преди сто години, между юли и ноември 1917 г., полетата на Фландрия станаха свидетели на един от най-кървавите епизоди на Първата световна война. Официално известна като Третата битка на Ypres, Passchendaele става скандална не само за мащаба на причините, но и за количеството кал.
Празникът на 100 години от битката беше излъчен от Би Би Си по време на двудневно събитие, проведено в Ypres, Белгия.

Внушителната средновековна сграда на търговския център Cloth Hall се превърна в централна част за това събитие, осветена с невероятно съдържание, проектирано от Creative Technology, доставчик на специализирано аудио-визуално оборудване. Основната структура, построена първоначално през 13 век, става търговското сърце на града и играе важна роля като мястото, където се извършва търговията с плат и вълна.
Чрез вече установена връзка, Би Би Си се обърна към Creative Technology, която работи със Studio Kate Dawkins, за да осигури невероятна прожекция за спомен за битката при Passchendaele.За да направи това събитие страхотно да работи върху такова гигантско платно с ширина 125 м и височина 70 м, Creative Technology избра Panasonic за прожекцията, като осигурява 58 мултимедийни прожектора, за да достави нужните зашеметяващи изображения с висока яркост.
"С 58 проектори и 14 фоторални сървъра ние се уверихме, че всеки проектор има резервно копие, така че съществува пълна система за резервираност", казва Пол Зегер, мениджър проекти в Creative Technology.
Съставено от 49 x PT-DZ21K и 9 x PT-RZ31K, решението трябваше да покрие не само една, а четири фасади - предната и страничната част на сградата, както и предната и страничната част на часовниковата кула, което прави реализацията невероятно сложна, когато разглеждате и прожектирате съдържанието и позиционирате проекторите.
"Голямото предизвикателство, което срещнахме при инсталирането на мултимедийните проектори, беше да осигурим висококачествено гледане за аудиторията от различни ъгли на виждане", обяснява Seeger. "Затова, работейки с Kate Dawkins Studios, които проектираха съдържанието, трябваше да мислим за многобройни гледни точки при прожектирането му."20 000 луменовия PT-DZ21K е поддържан от девет 30 000 лумена PT-RZ31K лазерни проектори. Предлагана както в WUXGA, така и в SXGA +, серията PT-RZ31K е най-ярката в серията Panasonic с изключително компактно и леко тяло, използващо мощна лазерна технология SOLID SHINE. При нормална работа RZ31K е проектиран да бъде без поддръжка за 20 000 часа.
"Необходими бяха доста дни, за да се включат и подряванят всички проектори, тъй като това беше доста голяма работа с много дистрибуция на сигнали", коментира Сейгър.
Той продължава: "С всеки инч от средновековната фасада, покрит със светлини, това е грандиозен дисплей, още по-добър от възможността да се използва такава технология. Това изискваше цялото ни познание и опит, за да можем да произведем нещо от този мащаб за огромна аудитория, разказвайки такава смислена история. "
"За мен беше голяма чест да участвам в такова историческо събитие. Мисля, че всеки, който го гледаше, беше развълнуван от него.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн