Продуктов каталог
Обучение с роботи


Представете си един различен и интересен начин за преподаване. 

 
Представяме ви роботът Fable
Обучение с Fable

Fable е модулен комплект за конструиране на роботи, който може да се използва в различни предмети и класове и помага на учениците да придобият уменията, от които ще се нуждаят през 21-ви век.

Иновации

Fable е отворена система с разширена функционалност. Fable насърчава учениците да бъдат едновременно креативни и иновативни, тъй като изграждат роботизирани прототипи, за да отговорят на нужди в реалния свят.

Програмиране

Роботите трябва да бъдат програмирани да направят нещо. Лесно е за учениците да започнат да програмират като използват прост език, базиран на блокове. Придвижвайки се до текстовия език, небето е границата за това, което опитен ученик може да направи.

Математика

Роботите се контролират най-добре чрез прилагане на математика. Теми като ъгли, проценти, функции и много други оживяват и стават забавни, когато учениците използват Fable.

Физика

Fable съдържа мотори и точни сензори, които могат да бъдат използвани във физични експерименти например за сили и движения. Данните могат да бъдат записани и анализирани .

Интерфейсът за програмиране

С помощта на USB донгъл учениците програмират своите роботи Fable безжично на интерфейс, работещ на персонален компютър или Mac.

Интерфейсът е разделен на различни нива в зависимост от степента на компетентност на учениците - от простички визуални програми с Blockly, през по-напреднали визуални блок програми, до силно текстово програмиране с Python. Също така е възможно да се извърши проста обработка на данни с изобразяване на диаграми или да се регистрират данни към файлове за по-нататъшна обработка, напр. в MS Excel.


Fable приложения

Приложения, които улесняват и вдъхновяват да програмирате Fable роботи.

Първото Първото приложение за смартфони е Fable Face, което се предлага в AppStore и Google Play. Fable Face дава възможност на учениците да изграждат роботи, които са интерактивни "социални" индивиди и да експериментират с алгоритми за контрол и визуализация на очите и използване на акселерометъра на телефона. Fable също така поддържа преобразуване на текст в реч  и компютърна визия с помощта на камера, което позволява на учениците да изграждат усъвършенствани социални роботи – това е уникална функция на Fable. Следващото приложение ще бъде таблетна версия на интерфейса за програмиране Fable (есен 2018).,

Fable факти

Системата Fable се състои от три вида модули: функционални модули, конструктивни модули и разширителни модули.

Надежден дизайн, достатъчно здрав да устои на небрежно отношение в училище

    
Качествени компоненти с мощни двигатели и точни сензори


Никакви кабели: безжично програмиране и акумулаторни батерии


Силни магнитни връзки
 – модулите се свързват лесно един към друг

 
Готов за употреба за кратко време, оставяйки повече време за преподаване

 

 

Уникална система от отворен тип, която може да бъде разширена с LEGO® и 3D отпечатани модули

 

 
 
 
XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн