Продуктов каталогПлюсовете и минусите на мултимедиен проектор спрямо телевизор.

17 Юли 2017 г.
Мултимедийният проектор може да ви даде невероятно изживяване при игри и истинско кино усещане у дома - но какви са предимствата и недостатъците да го предпочетете пред телевизор с голям екран?

Размер: Това е основна причина да изберем проектор! Актьорите по телевизията изглеждат по-големи от живота. Задръжте за секунда - те са по-големи от живота. Запълването на цялото ви поле на зрение създава напълно поглъщащо преживяване.
Гледайки стандартен телевизор 37 инча от средно разстояние девет фута, вашите очи просто не виждат всички детайли в изображението от 1080p. Надуйте го четири пъти до 100 инча и можете да видите всеки косъм, всяко стръкче трева. И тук идва ползата от 4K. По-голямото изображение се възползва значително от добавената разделителна способност. От това разстояние повечето хора ще видят пиксели на 150-инчово изображение с резолюция 1080p, но не и с 4K.
Както се вижда на графиката по-долу, на девет фута от екрана, изображение по-голямо от 65-инчовото ще изглежда по-добре с 4K. Проекторите на Optoma могат да произвеждат изображения до 300 инча.

Облекчение за очите: Може да мислите, че толкова голям екран може да натовари очите ви. Всъщност това е обратното. Запълвайки по-голям процент от визуалното ви поле и с по-малка цялостна яркост, големият екран всъщност е по-удобен за гледане и точно както в киното, картината също е по-завладяваща.
Пространство и настройка: Прожекторите могат да се използват навсякъде, където има източник на захранване, плоска повърхност и достатъчно място. Те са леки и преносими, могат да бъдат пренесени в къщата на приятел за игрална сесия или вечер на открито. Телевизорът е по-малко гъвкава, за да го вземете и пренесете до вашите приятели!
Проекторите могат да бъдат монтирани на тавана или просто да бъдат поставени върху маса или рафт - и не е нужно да имате екран. Можете да прожектирате направо върху обикновена стена. Ако искате екран - те се предлагат във всички формати и размери. Те могат да се окачат на стената или да бъдат прибиращи се, като екранът изчезва в тавана, или можете да си поръчите преносим екран, който просто издърпате нагоре от стойката.
Късофокусните и ултра късофокусни проектори са идеални за геймърите, тъй като те създават голямо изображение от много малко разстояние до екрана или стената. Геймърите стоят зад проектора, за да не хвърлят сенки по образа.

Цена: Проекторите като цяло са по-евтини от телевизорите с висока разделителна способност Full HD. Закупуването на телевизор, по-голям от 100 инча, струва около 30 000 паунда (ако можете да намерите такъв, който да купите). Получаването на същия екран и еквивалентно качество на картината може да струва само 500 паунда с проектор.
Аудио: Повечето проектори за домашно кино разполагат с вграден високоговорител - идеално за включване и възпроизвеждане. И ако искате да се свържете с външна аудио система, имате с аудио изход.
Безжична връзка: Проекторите на Optoma могат да работят безжично до HD качество, като използват опционалния WHD200.
Недостатъци:
Светлина: Светлината може да е проблем, ако екранът или стената са подложени на пряка слънчева осветеност. Но ярките проектори за домашно забавление на Optoma са проектирани да се използват на светло. И колкото по-тъмна е стаята, толкова по-живо ще бъде изображението.
Лампи: Почти всички проектори за домашно кино са базирани на лампи. Както всяка лампа, те в крайна сметка ще трябва да се заменят. Колко често ще зависи от това колко е използван проектора и дали лампата е включена в режим Еко, което значително увеличава продължителността на живота й от 5000 до 8000 часа (очакван живот на лампата на Optoma HD142X). При ползване по 20 часа седмично, това се равнява на около 5-8 години употреба.
Очаквания: След като си закупите проектор, телевизорите на вашите приятели ще изглеждат непоносимо малки.
Заключение: Заменете този малък телевизор с мултимедиен проектор. Той не е много скъп, нито е труден за настройка и употреба!

Оригиналния текст четете тук.
Мултимедийни проектори Optoma можете да разгледате и поръчате тук.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн