Продуктов каталог
Технологиите на Christie

 Технологиите на Christie помогнаха на 900-годишна църква да се върне към отколешната си слава

http://projection-mapping.org/mapping-sant-climent-de-taull/

Making Off - Mapping Sant Climent de Taüll from Mapping Sant Climent de Taüll on Vimeo.

Една от най-известните и представителни църкви в Европа е Свети Климент де Таулл, разположен в провинция Леида, Испания. Всъщност църквата е обявена за част от световното наследство на ЮНЕСКО през 2000 г. Наскоро фондация Obra Social La Caixa направи инвестиция от над $ 400 хиляди , за да се възстанови църквата със светлина от прожектори и оригиналните стенописи. Оригиналните фрески сега се съхранява в Националния музей за каталонско изкуство (MNAC), но това не можа да спре Burzon Comenge, Charmex и Base2 да върнат църквата в предишните й славни дни.Шест Christie проектори са били използвани, за да залеят апсидата и ограждащи стени с прожектирана светлина. Проектът е първата постоянна мапинг инсталация за такъв важен обект от Испански наследство. Както Луис от Charmex посочи, "това е напълно новаторски и пионерски проект за Испания, нещо от световна класа и така зрелищно, че са необходими най-добрите професионални проектори на пазара, така че не се колебая да се препоръчам на Christie, за характеристиките, производителността и устойчивостта им."


Елои Мадуел, директор на Playmodes обяснява, че "е направен анализ на пазара и са проведени тестове с избрани проектори. И накрая, качеството на изображението, цвета и цената, Christie са спечелили. Те са проектори с изключителен цвят и качество на изображението, които предлагат голяма мощност."

Площта е 100 кв м, с помощта на проектори DHD550, DHD675 и проектори от G-серията на Christie монтирани в подножието на апсидата. Уникалната инсталация изисква специално проектирани стойки, изработени от MetalWork. AV софтуерът, използван за синхронизация и възпроизвеждане е Vioso заедно с Gefen софтуер за огъване на изображението.

   

3D лазерен скенер дава на дизайнерите виртуален модел на църквата. С геометрията на околната среда, художниците интегрират виртуални копия на оригинални картини, които  в момента са в MNAC, създавайки виртуална реставрация на оригиналната църква.

Реализацията е наистина вдъхновяваща, като се има предвид въздействието, което има върху възстановяването на историческата и туристическа значимост на църквата. Тъй като инсталацията е постоянна, гостите могат да видят реставрираната църква, когато тя е отворена за посетители. "Ние сме горди, че учатвахме в разработването на проект от този тип, с високо ниво на качество и сила - подчертава Мадуел. Това е голямо предизвикателство, тъй като характеристиките на тови картографиране са много по-взискателни и сложни от други проекти, които сме правили преди. "

XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн