Продуктов каталог
Технологиите на Christie

 Технологиите на Christie помогнаха на 900-годишна църква да се върне към отколешната си слава

http://projection-mapping.org/mapping-sant-climent-de-taull/

Making Off - Mapping Sant Climent de Taüll from Mapping Sant Climent de Taüll on Vimeo.

Една от най-известните и представителни църкви в Европа е Свети Климент де Таулл, разположен в провинция Леида, Испания. Всъщност църквата е обявена за част от световното наследство на ЮНЕСКО през 2000 г. Наскоро фондация Obra Social La Caixa направи инвестиция от над $ 400 хиляди , за да се възстанови църквата със светлина от прожектори и оригиналните стенописи. Оригиналните фрески сега се съхранява в Националния музей за каталонско изкуство (MNAC), но това не можа да спре Burzon Comenge, Charmex и Base2 да върнат църквата в предишните й славни дни.Шест Christie проектори са били използвани, за да залеят апсидата и ограждащи стени с прожектирана светлина. Проектът е първата постоянна мапинг инсталация за такъв важен обект от Испански наследство. Както Луис от Charmex посочи, "това е напълно новаторски и пионерски проект за Испания, нещо от световна класа и така зрелищно, че са необходими най-добрите професионални проектори на пазара, така че не се колебая да се препоръчам на Christie, за характеристиките, производителността и устойчивостта им."


Елои Мадуел, директор на Playmodes обяснява, че "е направен анализ на пазара и са проведени тестове с избрани проектори. И накрая, качеството на изображението, цвета и цената, Christie са спечелили. Те са проектори с изключителен цвят и качество на изображението, които предлагат голяма мощност."

Площта е 100 кв м, с помощта на проектори DHD550, DHD675 и проектори от G-серията на Christie монтирани в подножието на апсидата. Уникалната инсталация изисква специално проектирани стойки, изработени от MetalWork. AV софтуерът, използван за синхронизация и възпроизвеждане е Vioso заедно с Gefen софтуер за огъване на изображението.

   

3D лазерен скенер дава на дизайнерите виртуален модел на църквата. С геометрията на околната среда, художниците интегрират виртуални копия на оригинални картини, които  в момента са в MNAC, създавайки виртуална реставрация на оригиналната църква.

Реализацията е наистина вдъхновяваща, като се има предвид въздействието, което има върху възстановяването на историческата и туристическа значимост на църквата. Тъй като инсталацията е постоянна, гостите могат да видят реставрираната църква, когато тя е отворена за посетители. "Ние сме горди, че учатвахме в разработването на проект от този тип, с високо ниво на качество и сила - подчертава Мадуел. Това е голямо предизвикателство, тъй като характеристиките на тови картографиране са много по-взискателни и сложни от други проекти, които сме правили преди. "

XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн