Продуктов каталог8 мултимедийни проектора Christie превърнаха моста Camby Street във Ванкувър във виртуален океан.

20 Септември 2017 г.
Канада - Wild Productions '' Uninterrupted 'празнува годишната миграция на сьомга в Британска Колумбия като част от честването на 150 години Канада.

Christie® и Applied Electronics показват ежегодното бягство на сьомгата по моста Camby Street Bridge на Ванкувър в забележителна мапинг прожекция на 150-ия рожден ден на Канада. Със съдържание, предоставено от Канада Wild Productions и използваща 8 проектора Christie 3DLP®, атракцията, наречена "Uninterrupted", започна на 28 юни ще продължи до началото на есента. Колоритният спектакъл отпразнува ежегодната миграция на сьомга в Британска Колумбия, показвайки как милиони сьомги мигрират от Тихия океан до местата за размножаване.

Режисьорът Nettie Wild искаше филмът да удари по емоционалната струна на градската аудитория. Но тя осъзна, че не може да прожектира върху по-голямата част от сградите на града, които са от стъкло. Тя и нейният редактор, Майкъл Брокингтън, обиколиха града и се спряха на парка "Коупърс", част от която минаваше под моста "Cambie Street" - и знаеше, че намери подходящато място.

"Мостът на Cambie Street има перфектна гледка, където хората могат да видят дължината на моста и да намерят аналогия за река", казва Бети Карсън от Canada Wild Productions. "Ние гледахме на снимките с пет проектора в 180-градусов стенд, което ще ни позволи да покажем образите над публиката и зад тях на стълбовете зад детската площадка, откъдето ги гледат.Главният технолог Антъни Диел от "Цветове и форми" каза, че мостът "Cambie Street" е избран и заради минималистичния и чист, модерен дизайн. "Това наистина е вълнуваща повърхност, с която да работим", добави той и използвахме този минимализъм в картографирането.

Въпреки това, за разлика от много проекти за картографиране на прожекции, които използват специално създадено от компютър съдържание, проектът Cambridge Street Bridge ще покаже естествения свят, без да създава рибите цифрово и да контролира тяхното движение.

"Основното предизвикателство, което трябваше да разберем, е как да разкажеш една история, използвайки този мост като платно. Когато мислите, че мапинг прожекцията с мултимедия все още е нововъзникващо средство и форма на изкуство, много от това, което е направено, е цифрово генерирано съдържание, но ние го гледаме като "Как да предоставим платно, с което да могат да работят със своя стил на филмопроизводство? "- е по-лесно да се каже, отколкото да се направи", каза Диел.

Уважение от град Ванкувър и зрителите

"Град Ванкувър е изключителен и е беше ентусиазиран за проекта от първия път, когато показахме демонстрацията пред тях", каза Карсън. "Те бяха отворени и готови да работят с нас, за да направят това възможно. По време на демонстрацията главният инженер на града гледа 30 секунди от видеоклипа и казва: "Участваме!". "За Rainer Beyleveldt, който управлява проекта за Applied Electronics, това се откроява. "Това е по-ярко, отколкото очаквах, и всички свършиха страхотна работа. Беше страхотно готино да се работи с тези хора и с хората на Кристи. Беше забавно да участвам в това ", каза той.

Шоуто се провежда от вторник до събота всяка седмица, като броят на зрителите непрекъснато нараства.

"Хората са доста развълнувани, виждайки нещо, което си представят, че никога няма да видят, и това оказва голямо въздействие върху тях. В края на шоуто има наздравици и ръкопляскане ", добави Карсън. "Мисля, че това е нов начин за Ванкувър да участва в публичното изкуство и наистина се надяваме, че прожекционното картографиране с мултимедийни прожектори ще стане по-разпространено в града".

"Реакцията в края на краищата с веселие и пляскане е наистина специална – нощ след нощ", каза Диел. "Цялото шоу е красиво и емоционално, а хората се учудват от чистата му скала, което е само по себе си спектакъл, но съдържанието е това, което носи емоционален изблик и наистина се свързва с хората".


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн