Продуктов каталог
Panasonic осветиха парламента

 

104 Panasonic PT-DZ21K осветиха парламента в Букурещ по повод 555 годишнина на града.

104 Panasonic водещи проектори са били използвани, за да се създаде една от най-големите архитектурни 3D мапинг проекции в света, за да празненствата по повод 555-тата годишнината на Букурещ.

270 метра широката, 23 000-кв.м фасада на Двореца на парламента в Букурещ бе трансформирана в гигантски открит театър.

За отбелязване на 555-та годишнина от първият документиран запис за румънската столица, беше планирано „айМап Букурещ 555” - мултимедийно шоу включващо огромна 3D мапинг проекция  на фасадата на Двореца на парламента.


Дворецът на Парламента, построен през 1990 г., е втората по големина административна сграда в света, след Пентагона, САЩ, може да се види от космоса и сега служи като атракция за десетки хиляди туристи всяка година.

Впечатляващите 104 Panasonic PT-DZ21K проектори са използвани за създаване на огромен дисплей с помощта на edge blending и софтуер за геометричен мапинг,  за създаване на перфектно изображение.
 

Водещият проектор  Panasonic PT-DZ21K предлага удивително красиви изображения, лесна поддръжка и надеждна работа. Със своите 20 000 лумена яркост и множество богати творчески способности, за PT-DZ21K се побира в изключително компактен корпус; проектиран и разработен да отговори на нуждите на силно критични професионалисти.

"Избрахме DZ21K най-вече заради неговия размер и възможността за синхронизация  на  множество проектори", каза Adrian Pochiscan, технически директор на 360 Revolution - компанията, която осъществява представлението. "Ние харесахме резолюцията му, неговите възможности за дистанционно управление от разстояние, неговата стабилност и факта, че проекторът е с толкова добра енергийна ефективност. Ако бяхме избрали друг прожектор, ние би трябвало да построим малък ВЕЦ, за да осигурим захранване."
 Подготовката е отнела общо шест месеца на мапинг специалистите, Max In10sity. "Размерът има значение. На първо място резолюцията трябва да е наистина висока, за да получите най-доброто качество. Целият процес е четири пъти по-труден, отколкото за по-малка сграда или нормална 3D анимация, това е огромна работа, "каза Мениджър Продажби, Tamas Vaspori." Ние бяхме отговорни за 3D модела на сградата. Ние сканирахме сградата с лазерен скенер. Когато моделът бешее готов, го изпратихме към авторите и се опитахме да изберем различни стилове за шоуто."

В полунощ предната част на двореца е трансформирана в гигантски открит театър и около 60 000 души се бяха събрали, за да станат свидетели на историческия момент. Сензационната графика, създадена върху фасадата на двореца включва множество очарователни сцени от превръщането на двореца в етажерка за книги до илюзията, че самия дворец се движи.

Европейския мениджър за продуктов маркетинг на Panasonic, Hartmut Kulessa, каза: "Ние сме изключително доволни, че проекторите на Panasonic бяха избрани да бъдат част от празненствата. Бяха успешно демонстрирани всички силни страни на нашите проектори от високата яркост и дълбочина на цвета до гъвкавостта по размер и формата на проекция, предлагани чрез използването на множество синхронизирани проектори."


Panasonic проектори и преди са били използвани за Фестивала на светлините в Берлин през 2012 г., създавайки един архитектурен дисплей на Бранденбургската врата. PT-DZ21K също се използва за визуални дисплеи на Олимпийските игри в Лондон 2012 и от Роджър Уотърс в турнето на живо "Стената”.

Специалистът от Panasonic Nakada Томохиро обясни защо PT-DZ21K е толкова популярен в тези приложения: "С този проектор са необходими само двама членове на екипа по инсталация, за да го инсталират,  защото тежи 43 кг, което улеснява подреждането в кули. Всеки проектор има четири лампи и ако една лампа угасне, шоуто може да продължи. "

  

XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн