Полезно

Виртуалната реалност ClassVR, предоставя на учениците в Колорадо Спрингс бягство от постоянните ограничения.

08 Април 2021 г.
Виртуалната реалност ClassVR, предоставя на учениците в Колорадо Спрингс бягство от постоянните ограничения.
Повече от година след началото на пандемията повечето деца се завръщат в училище, но някои неща все още не са съвсем нормални.
Неща като дипломирането, храненето заедно в кафенето и екскурзиите продължават да създават предизвикателства.
Все по-голям брой местни области обаче са намерили начини да дадат на своите ученици поне усещането за екскурзия чрез виртуална реалност.
Миналата седмица третокласниците на г-жа McDonnell от началното училище Explorer в област 20 трябваше да изпробват за първи път очилата ClassVR.
„Кой може да ми каже къде се намира Биг Бен?“ пита Кристи Гуин класа, докато те се взират в очилата си. Гуин е преподавател по дигитално обучение в Explorer и е доброволец за обучението по виртуална реалност от миналата година.
Лондон, домът на Биг Бен, беше една от няколкото спирки в това класно пътуване по света, заедно с Вашингтон, Амазонка и много други.
Виртуалната реалност е най-новият високотехнологичен инструмент за обучение в училищата в Южна Колорадо.
Основната му цел е да затвърди това, което учениците вече са научили в клас, но ако попитате учениците, те ще ви кажат, че всичко е било за забавление (и много по-добро от книгите).
Ученичката Луси Ериксън каза: „В една книга можете просто да си представите нещата по свой начин, вместо просто да ги видите в реалния живот“.
„И когато тези очила за пръв път попаднаха на очите ми, почувствах, че всъщност бях съвсем сам“, допълни Кристиян Глас.
„Мисля, че току-що научих много повече, защото можах да го видя визуално“, добави Харпър Худджър.
„Чрез ClassVR те могат да виждат неща, които обикновено не биха могли да видят, и да обикалят около тях“, обяснява Гуин, която е в състояние да проследява движението на всеки ученик на централен монитор.
"И тогава можете дори да кликнете върху един конкретен, за да видите по-точно какво гледа всяко дете", добави тя.
Директорът Кристин Драйвър признава, че това е уникална възможност, а също и рядко бягство в момент на засилени ограничения.
„Децата наистина са в класната си стая по цял ден и толкова много неща бяха затворени, така че харесахме тази възможност да направим екскурзия на децата тук в училище“, казва Драйвър.
Всъщност някои от тези деца казаха след това, че за кратко са забравили, че все още са в библиотеката, вместо в някаква далечна земя или забележителност.С тази нова технология, вероятно виртуалната реалност ще поеме по-голяма роля в учебния процес.
Оборудването и обучението на област 20 са платени с помощта на безвъзмездната финансова помощ, получена миналата година.
Области 11, 3 и 49 са сред другите области, които също използват някаква форма на VR в своите учебни програми.
Говорител на област 49 заяви, че в момента неговият район има три статични виртуални класни стаи, а също така е превърнал пенсионирания автобус в мобилна виртуална учебна лаборатория, използвана за широк спектър от теми.
Оборудването там е платено със стипендия от 1 милион долара на Министерството на образователната дейност на отбраната (DoDEA).


Полезно
Новини
Партньори