Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Завладяваща арт инсталация с лазерни проектори Panasonic във Frameless, Лондон.

01 Декември 2022 г.
Завладяваща арт инсталация с лазерни проектори Panasonic във Frameless, Лондон.
Повече от 50 3-чипови DLP и 3LCD проектора Panasonic са сърцето на едно интерактивно аудио визуално изживяване, което привлича посетителите отново и отново.
Невероятни 4K изображения, ултракъсофокусни обективи и надеждност на проекторите са в основата на успеха за най-голямото завладяващо арт изживяване в Обединеното кралство.
Когато създателите на Frameless, най-голямото дигитално изкуство в Обединеното кралство, планираха своя амбициозен проект да „освободят изкуството“ на площ от 30 000 квадратни фута в Мраморната арка в Лондон, те знаеха, че изборът им на технологичен партньор за прожекционната технология ще бъде критичен.
Амбицията беше да се създаде завладяващо изживяване, което да вълнува и вдъхновява посетители от всички възрасти. Frameless използва повече от 50 най-съвременни проектора, за да издигне традиционното изкуство на съвсем ново ниво, придружено от партитура от спираща дъха класическа и съвременна музика, възпроизведена от над 158 най-модерни съраунд високоговорители.
„Успехът на проекта зависи от качеството на изживяването, което предоставихме“, каза Саймън Кентиш, главен технологичен директор във Frameless.

Конкурентен подбор
За да тества възможностите на най-новите проектори на пазара, Frameless работи със своя партньор за интеграция и експерт по събития на живо и завладяващо изживяване Creative Technology, за да организира сравнениена трима водещи производители на проектори.
„След като видяхме 3-чиповите DLP проектори на Panasonic в действие, те станаха категоричен лидер в качеството на картината и надеждността“, обясни Саймън.
Оригиналната технология на Panasonic за учетворяване на пикселите в лазерните проектори RQ22K и RQ35K създава зашеметяващи 4K+ визуализации при 20000 - 30500 лумена. Проекторите осигуряват еднаквост както в яркостта, така и в цветовото представяне, позволявайки изображенията да бъдат безпроблемно смесени, избягвайки разсейване или дефекти, които биха могли да прекъснат връзката със зрителя.

Възможност за споделяне в социалните мрежи
В допълнение към завладяващото изживяване, друг важен фактор е възможността прожектираните изображения да бъдат заснети на видео и снимки за социални медии.
„Възможността посетителите да споделят изображения и видеоклипове на грандиозното прожектирано изкуство в социалните медии беше важно маркетингово съображение“, обясни Саймън. „Много от проекторите създават изображения, които не се улавят добре от камера, но изображенията от проектор Panasonic изглеждат дори по-добре на филм!“

Надеждността е от съществено значение за една топ атракция
Другото важно съображение беше надеждността. Тъй като времето за изграждане на инсталацията беше около година, сроковете бяха кратки. AV оборудването трябваше да бъде инсталирано и настроено, докато все още има запра;еност от довършителните работи в залата. На всичкото отгоре, имаше нужда от проектори, които да продължат да предоставят грандиозни изображения ден след ден за лондонската атракция. Дизайнът без филтър и прахоустойчивата оптична система, заедно с високопроизводителната система за охлаждане, гарантират, че проекторите осигуряват 20 000 часа реална употреба без поддръжка.
Frameless също използва серия MZ16 проектори Panasonic, която осигурява дълготрайна яркост и превъзходно цветово представяне при 10 000 lm (MZ10k), 13 000 lm (MZ13k) и 16 000 lm (MZ16k). Тази 3LCD технология осигурява жизнени изображения с HD качество, а надеждността се осигурява от лазерни диоди с течно охлаждане и запечатано фосфорно колело, което предпазва от навлизане на прах, за да осигури дълготрайна яркост.


Невероятни нови завладяващи приложения
Използвайки повече от 50 проектора на Panasonic за създаването на новаторски приложения, арт прожекциите в атракцията се осигуряват от общо 479 милиона пиксела и 1 милион лумена яркост и ярки цветове. Всяка от четирите завладяващи галерии и петата, предназначена за корпоративни и образователни събития, имат напълно различна визуална концепция и прожекционно оформление. Изкуството прониква във всеки сантиметър пространство. Посетителите не гледат картина, те са вътре в картината, с всяко движение на четката, с всяка пръска цвят, с всеки момент на вдъхновение около тях.
„Изкуството на абстракцията“ използва прожекции върху полупрозрачни мрежести екрани, стоящи като лабиринт в центъра на тъмна стая, за да накара посетителите да се слеят със съдържанието на изкуството на Кандински, Климт, Мондриан, Малевич и Клее.
„Цвят в движение“ използва прожекция и цвят, за да съживи всеки щрих с четка и пръскане на цвят в шедьоври на Моне, Ван Гог, Синяк, Делоне и Моризо. Докато посетителите преминават през картините, щрихите и цветовете се преместват и измиват стените, създавайки поглъщащо интерактивно пространство.
„Светът около“ нас беше технически най-предизвикателната за постигане инсталация и предоставя почти сферична шестстранна прожекция на природни, градски и морски пейзажи на Каналето, Сезан, Моне, Рембранд и Рюйш.
И накрая, стая, увита в огледала, с проектори, увити в огледално фолио, създаде мечтаната и сюрреалистична галерия, наречена „Отвъд реалността“. Тук посетителите виждат визуална безкрайност, докато изживяват емблематичните произведения на изкуството на Мунк, Бош, Дали, Климт, Русо и Ернст.

Ултра късофокусни обективи са от съществено значение за завладяващото изживяване
За да се създадат невероятните ефекти, обективите Panasonic Ultra Short Throw (UST) се използват с 80% от проекторите. Тези специализирани обективи позволяват проекторите да бъдат скрити в таваните, за да не отвличат вниманието от потапящата илюзия, и да прожектират под невероятни ъгли, за да заобиколят посетителя, без да хвърлят сенки.
„Създателите на съдържание разшириха възможностите на проекторите до техните граници и невероятните характеристики на проекторите Panasonic и ултра късофокусните обективи ни позволиха да създадем напълно завладяващи изживявания както в големи (до 9 метра височина), така и в предизвикателни пространства,“ каза Саймън . „Дори в предверието, където първоначално си помислихме, че оборудването и предметите в стаята могат да причинят засенчване, няма проблеми и прожекцията е невероятна.“
Способността на Frameless и неговите партньори да работят в тясно сътрудничество беше един от основните елементи за успеха на проекта. „Не можете да създадете нещо толкова креативно и предизвикателно като това, без да се натъкнете на някои проблеми“, каза Саймън. „Но отборът беше невероятен. Довеждахме прожекционната технология и обективите до предела им и Panasonic отговаряше всеки път – дори изпрати специалист инженер от Япония, за да помогне, когато е необходимо.“
Днес Frameless вече се доказва като една от най-популярните атракции в Лондон. „Няма по-голямо удоволствие за мен от това да стоя на входа на една от галериите и да гледам как любителите на изкуството, семействата и децата си взаимодействат и се наслаждават на завладяващите преживявания в помещението. Радостта на лицата им е прекрасна и това е комбинацията от изкуство, създаване на съдържание, прожекция и звук.”


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори