Полезно

Интерактивни тъч дисплеи Clevertouch в британско начално училище Northlands Wood.

11 Март 2021 г.
Интерактивни тъч дисплеи Clevertouch в британско начално училище Northlands Wood.
Началното училище Northlands Wood наскоро надгради класните си стаи с интерактивни дисплеи Clevertouch Plus Series. Преподавателите споделят своя опит.
Защо избрахте Clevertouch?
Искахме устойчив и съвременен дисплей, отговарящ на технологичните изисквания на класнаа стая от 21 век. Последните години забелязахме, че децата от подготвителен клас имат големи технологични познания. Важно е да продължим да развиваме тези познания и разбирания – точно това ни помагат да правим дисплеите Clevertouch.
Бяхме виждали екрани Clevertouch в други училища и харесахме мулти потребител функцията. На старите ни ни интерактивни дъски беше много популярно рисуването и писането, но децата трябваше да се изявяват индивидуално. Това ограничаваше сътрудничеството и възможностите за изява на повече деца за учебен ден.
Кои функции на Clevertouch са най-полезни за Вашите класове?
Една от функциите, които учениците ползват ежедневно е приложението за бележки (Notes). Възможността да работят едновременно с дисплея им позволява да си сътрудничат и показва техните комуникационни и умения и въображението им.
Започнахме и да ползваме софтуера Snowflake Multi-Teach и сме впечатлени от реакцията на класовете. В предучилищното образование вярваме в обучението чрез игри и проучвания и точно за това ни помагат дисплеите.
Каква беше реакцията на децата?
Бяха развълнувани, когато видяха новите екрани. Веднага искаха да ги използват и това продължава вече 4 месеца. Определено любимото им приложение е Notes. Вече го познават достатъчно добре, за да сменят цветовете и дебелината на молива и научиха как да сменят фона и да добавят линии. Те ще работят заедно дълго време, създавайки фантастични картини и текстове.
Как дисплеите помагат на преподаването?
Едни от основните устройства, които използваме с дисплеите, са нашите iPad -ве, използвайки вградената функция „Airplay“ като част от нашите учебни сесии. Освен това, нашето училище наскоро закупи набор от iPad, които се използват в клуба за кодиране Key Stage 1.
Възможността да свържем устройствата на ученика към дисплея, за да споделят идеи и да демонстрират различни подходи към задачите, беше изключително полезна за децата - всички те могат да видят изображението ясно, вместо 20 деца да се тълпят около едно мобилно устройство!
Подобрено е и благосъстоянието на персонала. Времето ни за подготовка преди уроци е значително намалено, благодарение отново на функцията ‘Airplay’ - не е нужно да прекарваме часове наред, копирайки и поставяйки снимки във флипчарти. Сега можем просто да предаваме всичко директно от нашите устройства на интерактивния дисплей. Тази функция също е фантастичен начин за споделяне на ученето с целия клас, което е от голяма полза за децата.
Как преминаха инсталацията и обучението?
Монтажът и инсталацията на новите дисплеи бяха бързи и лесни, на техниците ни им бяха нужни 2-3 часа, за да демонтират старите дъски и озвучителни системи и да монтират и настроят дисплеите.
Преподавателите ни не поискаха обучение от Clevertouch, ние сами бяхме започнали да откриваме и използваме страхотните функции. Дисплеите са много привлекателни и имаме желание да окспериментираме и да откриваме нови възможности с тях!
Какви са плановете Ви за бъдещето?
Като училище сме направо смаяни от това как тази технология може да подобри нашите класни стаи. Очаквам с нетърпение да продължим нашето сътрудничество с Clevertouch, докато заместваме повече дисплеи в цялото училище. Много се вълнувам да видя как това ще увеличи компютърните и ИКТ умения в нашето ежедневно преподаване.


Полезно
Новини
Партньори