Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Наръчник по завладяващо преподаване с виртуална реалност ClassVR.

18 Януари 2022 г.
Наръчник по завладяващо преподаване с виртуална реалност ClassVR.
Класната стая не изглежда както преди 20 години... Съвременните училища се отдалечават от класическата учебна среда в стил лекции и откриват ефективни начини за подобряване на преподаването и ученето. Едно от тях е предоставянето на завладяващо обучение в училищата.
Какво е завладяващо обучение?
Завладяващото обучение е свързано с изживяване и изследване. Представете си да научите за живота в окопите по време на Първата световна война... Колко по-лесно би било да разберете и да съчувствате на войниците, ако наистина можехте да пътувате до окопите и сами да усетите условията, на които са били подлижени? Това е завладяващо учене!
Завладяващото обучение включва използване на технологии за създаване на потапяща дигитална или изкуствена среда. След това преподавателите „пренасят“ своите ученици в учебната тема, позволявайки им да изживеят и да взаимодействат с урока, вместо просто да го четат или чуят. Завладяващото преподаване в образованието използва различни сетива, за да трансформира начина, по който учениците придобиват и обработват знания, като гарантира, че класната стая е вълнуващо, ангажиращо и запомнящо се място за учене. Тъй като теорията за завладяващото учене се развива ежедневно, проучванията показват, че тя предлага редица възможности.
Предимства на завладяващото обучение
От повишаване на качеството на обучението и увеличаване на запазването на знанията с до 75% до подобряване на резултатите на учениците, създаването на потапяща класна стая има много предимства за учениците:
Ангажираност!
Не е изненада, че едно от най-големите предимства е ангажираността. С модерните технологии, които правят живота по-разсейващ от всякога, поддържането на ангажираност на учениците в класната стая е ключов фокус за учителите. Така че възможността за създаване на напълно потапящи класни стаи може да бъде безценен инструмент. С вълнуваща технология, фокусирано потапяне и уроци без разсейване, учителите могат да грабнат и задържат вниманието на своите ученици всеки път!
Емоционална връзка и съпричастност
Често е трудно за всеки, да не говорим за ученици, да се постави на мястото на някой друг. Но завладяващото обучение променя това. Какъв по-добър начин да разбереш някого правилно от това да застанеш на негово място! Учениците могат да преживеят живота на различни хора и да им съпреживеят по начини, които просто не са възможни с традиционните методи на преподаване в образованието.
Персонализирано обучение
С потапящи учебни преживявания учениците имат способността да изследват урока със собствено темпо. Докато учителят ръководи урока, ученикът се чувства контролиран и може да съсредоточи своето време и внимание върху областите на учене, от които се нуждае. Това означава, че няма две абсолютно еднакви преживявания и гарантира, че никой не е пренебрегнат!
Запазване на знания
Изследванията показват, че ученето чрез опит увеличава количеството знания, което се запазва. Когато се опитват да запомнят урока или съдържанието, учениците могат да си припомнят действителни преживявания, вместо думи на страница. Завладяващото обучение е запомнящо се – толкова е просто!

Всички разбираме какво представлява завладяващото обучение в училищата и защо е важно; но как да създаваме завладяващо учебно изживяване?
Стратегии и технологии за завладяващо обучение
Педагозите по целия свят използват набор от различни стратегии, за да извлекат максимума от завладяващото преподаване и могат да използват набор от технологии за завладяващо обучение, за да предоставят тези стратегии.
Симулации
Учителите позволяват на своите ученици да изживеят урока, като ги поставят в центъра на събитията. Независимо дали изследват вулкан или влизат в римска Британия, учениците могат да станат част от темата и да научат чрез изживяване предмета, който изучават със симулации.
Игри
Учителите използват игри, за да накарат учениците да взаимодействат с урока. Това може да подобри уменията за решаване на проблеми, работата в екип и дори да повиши мотивацията на учениците, тъй като те забравят, че учат, когато играят.
Разказвач на истории
Учителите потапят учениците си в урока, като представят съдържанието под формата на история. Това може да помогне за улесняване на разбирането на сложните идеи и насърчава учениците да свързват различни концепции с различните части на историята.
Училищата по целия свят предоставят тези завладяващи стратегии за обучение благодарение на революционни технологии като:
Виртуална реалност (VR)
Това е най-известната форма на завладяващо обучение. Във VR учениците са напълно потопени в дигитален свят с помощта на VR очила. Те могат да пътуват навсякъде и по всяко време, включително на места, които са напълно невъзможни! Искате ли да изследвате вътрешността на листо? Сега ти можете! Какво ще кажете за пътуване до центъра на земята? Всичко е възможно с VR!
Разширена реалност (AR)
AR позволява на учениците да виждат реалния свят като нормален, но с дигитални елементи, увеличени отгоре. С лесно достъпна технология, учителите могат да потопят своите ученици в AR с помощта на очила, таблети или дори мобилни телефони. AR кодовете позволяват на учениците да държат или дори да видят увеличените 3D модели да изскачат от страниците!
Смесена реалност (MR)
Като най-прогресивна форма на завладяващо обучение, MR често се разбира погрешно. Това е смесица между VR и AR (както подсказва името) и е свързана и с дигиталния свят и с реалния свят, които взаимодействат един с друг. В MR виртуалният свят е закотвен към реалния свят, така че учениците могат да го докосват, променят и взаимодействат с него.

Тези технологии непрекъснато се развиват. Ако още не знаете за метавселената, скоро ще разберете. Но засега училищата по целия свят прилагат тези потапящи учебни стратегии и технологии в учебната си програма.
Примери за завладяващо обучение в училищата
От гледане на изригване на вулкани по География, разходка по повърхността на Марс в Наука, до плуване с акули за насърчаване на творческото писане в областта на грамотността, учителите по целия свят предоставят завладяващо обучение с VR и AR.
Използвайки VR решения като ClassVR в образованието, учителите могат да пренесат учениците до невъзможни, непрактични и незабравими места. Независимо дали става въпрос за виртуално сафари, откриване на алгебра в известни забележителности или изследване на човешкото тяло във VR, има толкова много примери за завладяващо обучение в училищата!
Внедряване на завладяващо обучение в училища с ClassVR
Ако търсите идеалното завладяващо образователно VR & AR решение за вашето училище, ClassVR е най-награждаваната технология за VR класна стая в света – предоставя всичко необходимо, за да приложите виртуална реалност във вашето обучение. За да научите повече за ClassVR и да го видите в действие сами, свържете се с екипа на Атласком ООД.


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори