Полезно

Невероятна холограма с лазерен проектор Optoma ZH500UST на рождения ден на Ким Кардашиян.

25 Януари 2021 г.
Невероятна холограма с лазерен проектор Optoma ZH500UST на рождения ден на Ким Кардашиян.
Предизвикателството:
По отношение на жестове на любов и обожание, Кани Уест (Kanye West) е пълен с изненади. Сред подаръците му за Ким Кардашиян са камерен концерт в хола и серенада от Кени Джи в стая, пълна с рози. Не е учудващо, че за 40тия й рожден ден на частен остров, Кани й подари невероятна холограма на починалия й баща, пржектирана върху система Holopops Ultra Display.
Лиз Бери, Изпълнителен директор на Hologramica и изобретател на Holopops разказва за технологиите зад този магически подарък:
Hologramica продуцира много холограми, но най-вече в голям мащаб в професионални пространства за събития, за които обикновено проектираме индивидуално решение.
„Изолацията и отдалеченото, непознато местоположение на хотела представиха уникален набор от предизвикателства пред създаването на изискваното забележително и мощно холограмно изживяване. То налагаше висококачествено решение, което да може да пътува с малки самолети до острова, и да бъде лесно за сглобяване, тъй като екипът на място не би виждал, нито използвал системата дотогава. “

Решението:
Holopops Ultra безспорно е решението, защото е преносим и лесен за монтаж от двама души за два часа. Също така възпроизвежда много рентабилно зашеметяващи холограми в естествен размер в малки пространства.
Системата е съставена от очакващ патентоване 3D Holonet, силно отразяваща и все пак прозрачна повърхност, създаваща ярки и убедителни холографски ефекти, в съчетание с лазерен ултра късофокусен проектор Optoma ZH500UST и корпус и рамка, които включват допълнителна патентована технология за контрол на нежеланото разпръсване на прожекция, което иначе би развалило ефекта.
Лиз Бери обяснява: Концепцията на Holopop е от 18 месеца и е създадена и обезпечена с предишен модел проектор Optoma ZH400UST.
Като изобретател на прожекционната повърхност Holonet, бързо разбрах необходимостта от преносима система за демонстрации и тестване. След като я направих, започнах да търся 4000lm проектор, който да създаде реалистично 2м високо човешко изображение върху Holonet
По технически причини проекторът трябваше да бъде ултра късофокусен и желателно лазерен. Проблемът ми беше, че не можех да намеря компактен проектор, който да фокусира изображение с височина 2м, докато не открих Optoma ZH400UST. Според спецификациите, той може да постигне изображение с диагонал над 100“. Ние го ползвахме за изображение с диагонал 160“ и фокусът беше на границата. Беше поставен на пода пред 3D Holonet и през следващите месеци около него се разви самостоятелен преносим продукт.
„Бяхме много развълнувани, когато беше обявен ZH500UST, защото се надявахме, че заедно с 25% допълнителна яркост, може да има малко повече обхват на обектива и не останахме разочаровани. Веднага започнахме да го използваме.“
„По време на изолацията работихме по ъпгрейда на Holopops към Holopops Ultra, добавяйки по-здрава рамка, която да поддържа проектора и интелигентна външна мека обвивка. Точно бяхме приключили с тези нововъведения, когато ни се обадиха за празника на Кардашиян. Не разполагахме с никакво време и трябваше да изпратим прототипа – единствената система, с която разполагахме.Резултатите:
Лиз Бери заключава: "Шоуто беше невероятен дебют за Holopops Ultra и очевидно бяхме много щастливи, че Ким беше толкова доволна. Обикновено не обичаме да разплакваме клиентите си, но правим изключение за сълзи от радост!
Успяхме да изпълним тази холограма толкова успешно, благодарение на Optoma ZH500UST. Предимстата му са много: тих, лек и компактен, може да се инсталира над изображението, скрит над главите на публиката. Притежава впечатляваща яркост и способност да фокусира много голяма картина, давайки прецизно изображение в естествен размер. Тези функции са от основно значение за успеха на Holopops Ultra. "
В миналото холограмите на Hologramica обикновено се използванха за събития и изложби като новаторската обиколка на Whitney Houston на BASE Hologram и удивителните холографски реконструкции на емблематични превозни средства на GM на изложението CIIE в Шанхай. В последно време, когато липсата на възможност за свързване в реалния живот, създава нарастване на търсенето на виртуални срещи, холограмите на живо предлагат огромни предимства пред екранните презентации.
Лиз коментира: „Реакцията на Ким и нейните сестри на уникалния подарък на Кани демонстрира силата на комуникация чрез холограма. Робърт Кардашиян очевидно е предварително записано съдържание, но използвайки излъчващите технологии, ние също можем да създадем холограми в реално време в реални размери за бизнес употреба. Възможността да виждате и четете езика на тялото, както и да чувате думите, позволява много по-ефективно съобщение и това е област, към която изпитваме голям интерес. Говоренето с живи холограми звучи като научна фантастика, но това е научен факт и с помощта на Holopops той просто работи “.


Полезно
Новини
Партньори