Полезно

Основно училище в Кейптаун оборудва всичките си класни стаи с интерактивни тъч дисплеи Clevertouch

20 Май 2021 г.
Основно училище в Кейптаун оборудва всичките си класни стаи с интерактивни тъч дисплеи Clevertouch
Основното училище Монте Виста в Кейптаун, Йоханесбург (Южна Африка), споделя положителния опит от включването на модерното решение Clevertouch в своите класни стаи.

Заския Куун, заместник-директор на ОУ Монте Виста заяви:
Първоначално ръководството искаше да осъществи закупуването на интерактивни сензорни дисплеи Clevertouch в рамките на 3 години. Когато обаче първокласниците получиха своите дисплеи и реакцията беше толкова положителна, те решиха да го направят капиталов проект и да инвестират във всички 29 дисплея за една финансова година.

Ключови решения
Закупихме интерактивните тъч дисплеи Clevertouch и те веднага бяха възприети от всички наши преподаватели. Нашите ученици израстват, знаейки как да използват екрани (таблети, телефони) и технологии. Това е позната среда за тях и ангажира вниманието им към уроците.
Крайната цел на всяка образователна институция винаги трябва да бъде да поддържа високи академични стандарти и да подготвя учащите за реалния свят. Когато напуснат училището, те трябва да могат да се изправят пред предизвикателства с рамка от познати знания. Нашите деца се докосват до технологията от 1ви клас и се чувстват комфортно при използването на тази среда ежедневно. Не искаме да внасяме таблети в класната стая, тъй като смятаме, че дисплеите на Clevertouch осигуряват добър баланс между технология и усвояване на ценни умения като писане, планиране, пространствено осъзнаване и творчество.
Куун сподели: "Фактът, че целият софтуер и обучението са безплатни, че няма проектори, на които трябва да бъдат сменяни лампи, или да бъдат закупени допълнителни лаптопи за учителите, означава, че училището няма да има нужда от допълнително финансиране. Сензорният екран на Clevertouch е универсално учебно устройство, което е лесно за използване."

Ползи

За да се справят с предизвикателствата на COVID-19, преподавателите имат възможност да експортират и импортират информация и уроци директно от дисплеите на Clevertouch към Google drive. Това също така позволи на преподавателите да общуват помежду си, докато са в своите класове, без да напускат класната стая. Съкратеният учебен ден без почивки означава, че преподавателите са в своите класни стаи до шест часа на ден, без да могат да общуват с колегите си. Уроците също могат да се споделят сред преподавателите с лекота, използвайки дисплеите.

На въпроса какви са предимствата от използването на сензорния дисплей Clevertouch, г-н Куун отговори:
  • Технологията Super Glide Touch за гладко писане, която прави разлика между изтриване с длан, докосване с пръст и писане със стилус
  • Безкрайна бяла дъска, така че преподавателите и учащите никога да не остават без пространство; включва инструменти за броене, разпознаване на ръкопис и текст и възможност за вмъкване на изображения и фигури.
  • Cleverstore, който дава на преподавателите достъп до стотици безплатни приложения за преподаване, за да направят заниманията привлекателни.
  • Използването на дисплеите Clevertouch доведе само до положителни преживявания. Един ученик даже го нарече „таблет на стероиди“!


Полезно
Новини
Партньори