Полезно
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Лазерни проектори. Как работи лазерно фосфорния източник на светлина?
Елементи на източника на светлина: 1 сини лазерни диоди 2 фокусен обек...
5 златни правила за проектор за домашно кино
Изборът на проектор за домашно кино може да изглежда обезсърчителен. Във...
Първи стъпки при избор на проектор
За да получите възможно най-добрата картина - независимо дали гледате ф...
Насоки за избор на "интерактивна дъска"
Интерактивните технологии все по-настъпателно навлизат в учебното ежедн...
Представяме ви робота Fable
Представете си един различен и интересен начин за преподаване.  ...

Проектор помага да се достигнат и обучават милиард изолирани деца

10 Август 2015 г.
 Предизвикателството: Onebilion (Един милиард), разработчик и издател на образователни приложения с нестопанска цел, искаше да се намери начин да се помогне на учителите в Малави да обучават децата с помощта на технологиите.

Предизвикателството е огромно.

• Kласoвете достигат 100 ученици средно и до 300 ученици в някои училища.

• Много малко училища имат електричество.

• Учебниците са оскъдни. Дори там, където са осигурени, те се разпадат от топлината и влагата.

Търсеше се решение за прожекция, захранвана със слънчева енергия, която би позволила на учителите да споделят материала с всяко дете в класа.

Освен създаване на преносимо енергийно ефективно решение, тя ще възпроизвежда набор от висококачествени ресурси по различни теми, които могат да се управляват от един таблет, свързан към проектора. Учителите ще имат достъп до широк набор от ресурси за ангажиране на вниманието и ценни приложения, видеоклипове и книги.

Тези приложения помагат на децата да научат основните умения на математическа и езикова грамотност и на собствения си език и на английски език. Chichewa е официалният език на Малави, говорен от над 57% от населението.

Амбициозната цел на Onebillion е да промени образованието на един милиард изолирани деца.

Компанията вече е установила пет учебни центъра за по един клас в Малави, с още 200 класни стаи, планирани в цялата страна, като предоставя приложения на местния език, със захранвани от слънчева енергия таблети. Тя работи в тясно сътрудничество с доброволци -  благотворители, за да донесе трансформирано обучение за всички деца в началното училище в Малави.


Решението

С помощта на инженера от Кеймбридж Крис Молер, който дари своето време за изграждане на прототипи, Onebillion създаде решение с ултра мобилен LED проектор Optoma ML750e.

Джейми Стюарт, главен технологичен директор на Onebillion, заяви: "Ние тествахме селекция от ултра мобилни проектори, преди да се спрем на проектора Optoma, но те или не бяха достатъчно ярки, или нямаха аудио изход или не бяха достатъчно енерго ефективни".

LED проекторите използват по-малко енергия в сравнение с традиционните лампови модели и възприемането на яркостта от LED прожекторите може да бъде два пъти повече от равностоен базиран на лампа модел. За щастие, класните стаи в Малави са доста тъмни, с цел по-ниски температури - така че 700 LED яркостта на ML750e е достатъчна.

 

С тегло само 380 грама, този ултра мобилен HD Ready малък проектор, с резолюция WXGA включва мултимедиен плейър, възпроизвеждане на офис приложения, вграден високоговорител и HDMI свързаност. Прожекцията без лаптоп е лесна с помощта на вградената памет, слот за microSD карта или USB връзка.

Джейми заяви: "ML70e е най-енергийно ефективен, за яркостта, от която имахме нужда. Понеже устройството ще се захранва със слънчева енергия - от съществено значение е да имаме най-енергийно ефективно решение ".

Яркият, но икономичен LED проектор е свързан с батерия с дълъг живот, която дава възможност на учителя да използва устройството със своя клас до пет и половина часа с едно зареждане - достатъчно за цял ден в училище. Тя има множество опции за зареждане: слънчева енергия, през запалката на кола, мрежов адаптер или 24V DC от слънчевия кабинет на еднокласен учебен център.

Устройството има инсталиран Apple TV media streamer. Това позволява на учителя да използва AirPlay с iPad Mini и да споделя с целия клас.

Проекторът също има усилена озвучителна система, така че всяко дете в класа да чува аудиото.

И всичко това е здраво фиксирано в стабилен куфар, дарен от CP Cases, за да защити системата от околната среда и редовната употреба.

Системата използва колкото е възможно по-малко енергия. Учителите трябва само да натиснат бутона за включване / изключване и хардуерът работи заедно, веднага след получи сигнал. ML750e има аудио изход, който позволява да бъдат свързани външни високоговорители. Това дава възможност на учителите да получат допълнителна сила на звука, необходима при толкова много деца в клас.

Освн да се ползва в рамките на училищата, устройството може да се пренася, за да помогне разпространяването на основните послания към изолирани общности по теми като здравеопазване, контрацепция и превенция на заболяванията.

Андрю Аш, главен изпълнителен директор на Onebillion, заяви: "Системата е преносима, лесна за използване и издръжлива. Задължени сме на Крис Молер, който проектира и изпълни нашия прототип. "

Крис Молер каза: "Проекторът трябва да бъде извън кутията, за да се гарантира непрекъснат въздушен поток през вентилаторите (ние бихме предпочели да го запечатаме зад стъклен прозорец, далеч от любопитните пръсти на децата). Тъй като той има вентилатори, прахът и влагата остават повод за безпокойство. За щастие, ние бяхме в състояние да направим останалата част от устройството относително недостъпна. "

И проектора и iPad се зареждат за една нощ. Тези мобилни устройства също могат да бъдат актуализирани от разстояние. Това позволява на Onebillion да изпрати от Великобритания нов материал, например за превенция на малария, върху учителските таблети. Повечето училища са без електричество, но те имат достъп до мобилната мрежа. Мобилният оператор Airtel дарява честотна лента за тях iPad се актуализира през нощта по мрежата.

Резултатите

Андрю каза: "С клас с размери обикновено над 100 - и понякога 300 ученици и с малко ресурси, работата на учителите в Малави е наистина предизвикателство. С нашия преносим, захранван със слънчева енергия проектор, ние можем да им осигурим високо качествени ресурси, които могат да се прожектират на всяко дете в класа.

" ML750e просто работи. Ние сме щастливи с проектора. Той вече е обиколил цял Малави и сам по себе си доказва, че е здрав и надежден.

"Тя е проста за употреба за учителите и им дава средствата, за да могат да достигнат и научат повече деца.

"Нашата цел е да увеличим бройките, за да осигурим по една във всяко от 5300-те основни училища в цялата Малави."

Onebillion ще представи решението за прожектиране на Института по образование и Министерството на образованието на Малави на конференция публикуване на образователни материали в Лилонгве, Малави, през септември. Те ще демонстрират функционалността на приложенията с клас, ползвайки таблти на родния им език. Също така ще демонстрират прожектора с учител от Малави, който споделя съдържанието с класа. Onebillion ще занесе проектора и в Индия и Уганда през октомври, с цел да разпространи решението в повече страни.

Андрю каза: „Фаза две прототипите ще включват и устройство за проследяване, която ще показва точно къде и как се използва. Това ще ни даде информация колко често се зареждат, кога се използват и ще сигнализира за евентуални проблеми, които трябва да бъдат решени.

Той добави: "Пълна промяна е за тези деца да имат достъп до този материал. Необходимостта от по-добри ресурси в Малави е огромна, тъй като повечето начални училища не разполагат с достъп до висококачествени учебни ресурси. Убеден съм, че LED проектор, свързан с нашите приложения ще проправи пътя да дадем на тези млади хора основите на езиковата и математическата грамотност. "

Onebillion разчита на дарения и подкрепа, за да продължи работата си и да помогнете на изолирани деца. Използвайки Малави като модел на това, което е възможно, Onebillion цели достигне и в други страни по света и да отключи потенциала на един милиард деца. Това може да стане само с комбинацията от солидна доказателствена база, ангажирани партньорски организации и ангажиране на донори.

Optoma ML750e можете да разгледате и поръчате тук: www.atlascom.bg/преносим-проектор-optoma-ml750e-led-dlp-projector_3305 

Оригиналният текст на статията монете да прочетете тук: www.optoma.co.uk/casestudy.aspxПолезно
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Лазерни проектори. Как работи лазерно фосфорния източник на светлина?
Елементи на източника на светлина: 1 сини лазерни диоди 2 фокусен обек...
5 златни правила за проектор за домашно кино
Изборът на проектор за домашно кино може да изглежда обезсърчителен. Във...
Първи стъпки при избор на проектор
За да получите възможно най-добрата картина - независимо дали гледате ф...
Насоки за избор на "интерактивна дъска"
Интерактивните технологии все по-настъпателно навлизат в учебното ежедн...
Представяме ви робота Fable
Представете си един различен и интересен начин за преподаване.  ...
Новини
Партньори