Полезно

Първата в света 360° зала за обучение с лазерни проектори Optoma

06 Март 2020 г.
Първата в света 360° зала за обучение с лазерни проектори Optoma
Предистория
Interactive Immersive Classrooms (IIC) е създадена в Production Park в Уейкфийлд, домът на индустрията за събития на живо във Великобритания и мястото, където през последните три десетилетия са създадени много от най-големите шоу програми и зрелища.
На база на технологията, разработена в зоната „Живи визуализации“ на Backstage Academy (структура за обучения на Production Park), стана ясно, че в образователния сектор съществуват възможности за предаване на ценни знания и умения.
Една среща между основателя на академията и търговския директор на Inquire Learning Trust доведе до началото на сътрудничеството, известно сега като IIC.
Inquire Learning Trust е академичен тръст с няколко основни училища в северната част на Англия и именно в този сектор IIC концентрира усилията си досега.

Предизвикателството
Interactive Immersive Classrooms вече са доставили редица свои решения на основни училища в северната част на Англия; като няколко от тях са модернизации в съществуващи класни стаи. Въпреки че това е чудесно решение, не всички училища разполагат със свободни класни стаи.
За училища, които нямат подходящо пространство, IIC е проектирал и построил изцяло новия Qube360 °, който е пълноразмерна, специално проектирана модулна класна стая.
За да покаже завладяващата интерактивна прожекция за обучение, IIC присъства на BETT 2020, водещо световно изложение за образование с Qube360 °. Демонстрации на учебните планове за училищата и техните ученици бяха предварително записани за определени часове; вратата се затваряше за да няма разсейване, което означава, че е необходим начин посетителите да видят решението, без да влизат.Решението
IIC и Qube360° използваха осем мултимедийни проектора Optoma ZH406ST, 5.1 surround озвучителна система и специално асемблиран сървър, за да прожектират създаденото от IIC съдържание
ZH406ST е компактен късофокусен full HD 1080p DuraCore лазерен проектор. Той е проектиран за непрекъсната работа без поддръжка и може да бъде инсталиран във виртуално всякаква ориентация.
С лазерен източник на светлина с яркост 4200 лумена и живот 30 000 часа и с IP6X рейтинг на защита от запрашаване, проекторът е идеалното решение за класни стаи.
Джеймс Уитакър, технически мениджър на Interactive Immersive Classroom обясни: „Проекторите Optoma ZH406ST са с най-доброто за нас качество. В сравнение с предложенията на конкурентите, те са толкова леки и ярки.
„Характеристиката, която ме впечатли, беше обхватът на фокуса - той е просто страхотен! Ръчният фокус прави проектора гъвкав и лесен за работа! “
Той също така добави: „Бях също много впечатлен от предлаганата от Optoma услуга ProDesign. Технически продуктов специалист ни посети на място с демонстрационен проектор за тестване. Така ни показаха кой модел ще работи най-добре. “
За да се покаже прожекцията във вътрешността на помещението, докато вратата е затворена, на външната стена на Qube360 бяха инсталирани два 86 интерактивни дисплея Optoma, свързани с камера за запис от вътрешността на кабината. Те работеха, за да привлекат интерес към мистериозната класна стая от страна на посетителите, които спираха да гледат уроците.

Резултатите
Дейвид Пойнтон, директор бизнес развитие на Interactive Immersive Classroom, каза: „Шоуто имаше голям успех. Технологията от Optoma работеше гладко, както винаги и ние се чувствахме подкрепени във всяка стъпка от пътя. „Нивата на контраст и яркостта на проекторите са чудесни.“
„Екипът работи усилено за закупуване и създаване на конкретно съдържание, свързано с националната учебна програма; така че технологията, която показва необходимото висококачествено съдържание е от решаващо значение. Истинските резултати обаче могат да се видят по изражението на учениците веднага щом влязат в Qube360 - чисто удивление и завладяване!“


Полезно
Новини
Партньори