Полезно

Съдържание за смесена реалност в портала ClassVR

02 Декември 2020 г.
Съдържание за смесена реалност в портала ClassVR
Смесената реалност носи ново измерение за учениците - физическо взаимодействие. Смесвайки виртуални обекти с реални обстановки, съдържанието на ClassVR за смесена реалност позволява на учениците да взаимодействат физически с огромен набор от вълнуващи 3D модели. Хванете човешко сърце в ръцете си, разгледайте отблизо черен паяк вдовица или влезте в средновековна къща.
3D моделите могат да се разглеждат с очилата за виртуална реалност ClassVR. Можете да обикаляте около тях с движение на главата си, а за за взаимодействие използвайте ARCube и 3D моделът ще се прикачи към него, което ви позволява да манипулирате и разглеждате модела така, сякаш го държите в ръцете си!
В допълнение към библиотеката с 3D ресурси, отворената платформа на ClassVR ви улеснява да разглеждате своите собствени 3D модели с очилата за виртуална реалност. Това предоставя невероятни творчески възможности за учениците. Проектирайте и създайте 3D модел в широк спектър от приложения (включително Microsoft Paint 3D), качете го на портала и го вземете в ръцетес си за минути.

Ето кои са наличните ресурси за смесена реалност на ClassVR:

Животни 3D - Колекция от интересни и уникални животни, съвременни и изчезнали. От динозаври до патици, тези 3D същества дават на учениците рядък шанс да ги разгледат от всички ъгли и да ги държат в ръцете си, осигурявайки чудесна отправна точка за изучаване на анатомията на животните. Вижте тези превъзходни 3D модели и вдъхновете учениците си да видят птици, риби, бозайници, влечуги и земноводни, както никога досега!

Химия 3D - От атоми до кристали и от ДНК до молекули, този плейлист със сигурност ще вдъхнови и отключи интереса към химията! Всеки от тези 3D модели може да се държи, усуква и изследва с помощта на ARCube, което позволява на учениците активно да поемат контрола над всеки модел. Тази колекция включва примери за модели на атоми, модели на топки и пръчки на молекули, диаграми на молекули, и примери за кристални структури, така че когато се разглеждат в комбинация, те могат да помогнат на учениците да изградят познания с основите на химията.

Наука за земята 3D - полезна колекция от 3D модели в подкрепа на обучението по геология. Разгледайте крайбрежните скални образувания от Гозо в Малта, разберете пейзажа на Големия каньон, проучете проба от корали, огледайте камък от гранит и зелен порфир, опитайте арка от пясъчник и сравнете базалтова колона и част от варовик.

Инженерство 3D – Разнообразие от материали и машини от различни години за запознаване на учениците с инженерството, дизайна и технологиите. Разгледайте 3D модели на различни видове транспорт от традиционния балон с горещ въздух до космическа совалка, както и редица модели влакове и самолети. Подробен модел на автомобилен двигател дава възможност на учениците да погледнат под капака, докато предпазителят от 17-ти век дава пример за инженерство от миналото.

Исторически обекти 3D – Колекция от превъзходни исторически 3D модели, които да помогнат на учениците да се задълбочат в историята и да се свържат с миналото. От древните цивилизации до съвременността този плейлист включва ежедневни предмети, церемониални предмети, жилища, транспорт, монети и статуи.


Човешка анатомия 3D – Подбор от човешки анатомични части подпомага преподаването на анатомична биология на хората и позволява на вашите ученици да разберат телата си. Хванете череп, очна ябълка, мозък или неврон в ръцете си с ARCube и вдъхновете учениците си да разберат тялото както никога досега. Вижте как са подредени различните системи (включително мускулатура, лимфна система и костна система).

Космос 3D – Този плейлист с 3D модели е чудесен ресурс за подпомагане на учениците да изучават Слънчевата система. Изследвайте различни обекти на Слънчевата система, включително Слънцето, редица планети и астероид, или проследете изследването на космоса с командния модул Apollo и космическата совалка Endeavour. И накрая, за да насърчи някои забавни разговори около пътуването в космоса (и времето), тази колекция включва машина на времето! Всеки модел може да се държи и изследва с помощта на ARCube.

Фантазия и фантастика 3D – Развихрете въображението си с тази селекция от 3D модели от фантастични истории и научна фантастика. Всеки фантастичен обект може да бъде хванат в ръце и изследван с ARCube. Модели от митологията и традиционни приказки като Минотавъра, корона, меч и череп може да вдъхновят преразкази на стари истории, докато съвременните научно-фантастични обекти могат да стимулират учениците да създават свои фантастични измислени обекти, джаджи и машини.

Математика 3D – Тази полезна колекция от 3D модели ще помогне на учащите да визуализират сложни форми. С помощта на ARCube учениците могат да държат, усукват, обръщат и изследват всеки модел, като въвеждат геометрия, форма и измерение в завладяваща реалност.

Изкуство и култура 3D – Колекция от 3D обекти, вариращи от религиозни артефакти до музикални инструменти и сгради с културно значение до известни скулптури. Пътувайте по света, за да се доближите до свещени предмети, да посетите емблематични статуи и да държите музикален инструмент с помощта на ARCube.

Черепи и скелети 3D – Тази полезна колекция позволява на учащите да изследват костите на хора и други животни. Направете сравнения между черепите на хора, черепи на други животни и динозавър, или разгледайте целия човешки скелет и озавъртете модела, за да позволите независимо изследване.


Полезно
Новини
Партньори