Полезно

Първи стъпки при избор на проектор

12 Април 2019 г.
Първи стъпки при избор на проектор

За да получите възможно най-добрата картина - независимо дали гледате филм с висока разделителна способност у дома или показвате презентация в PowerPoint - ще ви е необходим правилният тип проектор за начина, по който го планирате да го използвате. Макар че повечето проектори могат да се справят с всякакъв тип източници на изображения, те обикновено правят нещо най-добре - независимо дали това е съдържание, базирано на развлечения, като филми и телевизионни предавания, или съдържание, базирано на данни, като електронни таблици и слайдшоу.

Мултимедийни проектори за домашно кино:


С изображения до 36 пъти по-големи от  50 " HD телевизор, мултимедията за домашно кино ви позволява да разглеждате всяка игра на футболното игрище и да се впуснете в действието на любимите си видеоигри. Проекторите за домашно кино подчертават качеството на изображението и високия контраст с дълбоко черно и богато насищане на цветовете. Тъй като проекторите за домашно кино симулират една тъмна среда за кино театър, те работят най-добре в специална стая, където можете да контролирате количеството светлина, която влиза отвън или от други части на къщата. Можете да компенсирате осветеността, като изберете мултимедия за домашно кино с висока яркост и инвестирате в висококачествен отразяващ екран, за да подобрите изображението дори и в частично или напълно осветени помещения.

Проекторите за домашни забавления се отличават с най-добро качество на изображението за гледане на голям екран, тих вентилатор за по-малък фонов шум и HDMI входове за лесно свързване към вашата система за домашна кино.

 

Мултимедии за офис или класна стая:


Ако планирате да използвате проектора си за срещи, презентации или инструкции в класната стая, ще ви е необходим бизнес проектор, познат още като мултимедия или проектор за данни. Тъй като тези проектори са с по-висока яркост от проекторите за домашно кино, те работят добре в зали за срещи или класни стаи с осветление и прозорци. Бизнес прожекционните апарати са предназначени основно за показване на статични изображения, като например графики и слайдове в PowerPoint, но също така работят за мултимедийно и развлекателно приложение. Повечето бизнес проектори включват HDMI порт за свързване с вашия лаптоп, Blu-ray плейър или друго устройство.

Предимствата на мултимедиите за офис и класна стая са ярки изображения дори в помещения с осветление, лек и компактен, лесен за настройка, множество входове за лесно свързване с лаптоп или друго устройство, възможност за безжична връзка.

 

Джобни (пико) проектори:


Нуждаете се от достатъчно малък проектор, който да се побере в куфарчето или чантата ви? Проекторите Pico са джобни проектори, които са достатъчно компактни, за да държат в ръка, но достатъчно мощни за споделяне на изображения с малка група хора. Тъй като тежат по-малко от 1 килограм, пико проекторите са лесни за използване почти навсякъде, което е полезно за чести пътувания и срещи. Можете също да донесете проектора си в къщата на приятел за филмова вечер или спортни игри или да го поставите в задния двор, за да гледате филм на открито със семейството и приятели.Екипът на Атласком (www.atlascom.bg) ще се радва на привилегията да Ви помогне при избора на проектор за Вашите специфични приложения.Полезно
Новини
Партньори