Полезно

2 модела проектори за домашно кино Optoma са в класация на списание Esquire.

31 Май 2021 г.
2 модела проектори за домашно кино Optoma са в класация на списание Esquire.
Статия на Дом Неро за проектори за електронни игри.
Наскоро осъзнах, че мога да включа моя Nintendo към проектора си. До този момент от пандемията и откакто кината бяха затворени, вече бях изпълнил мечтата си да инсталирам домашно кино в спалнята си. Партньорката ми се беше сгушила в хола, в задълбочена сесия на Quiplash с приятелките си в Zoom, а аз трябваше да завърша ревюто си за Super Mario 3D Land. След двадесет минути пресвързване на HDMI кабели, Марио избухна на 80-инчовия екран в спалнята ми, толкова близо до естествения размер. Помислих си, че това е единственият начин да играем видео игри.
Целта за моя проект за домашно кино беше да докажа, че не ви е необходим цял биткойн (в момента се оценява на 46 040 щатски долара), за да получите проектор, който си заслужава. Трудно е обаче. Проекторите са различни от телевизорите. Трябва да вземете предвид разположението и монтирането, размера на екрана, осветлението в стаята ви и вида забавление, на който ще се насладите. Евтините проектори са шумни. Някои проектори седят точно пред екрана, докато други трябва да бъдат внимателно прикрепени към тавани или стени на точно изчислено разстояние. И когато добавите игри, нещата стават още по-сложни.
За да може проекторът дори да работи с игрална конзола, той трябва да има изключително ниска латентност, известна още като забавяне на входа. Това е времето, необходимо на проектора, за да реагира на видеосигнал и да създаде картина на екрана. Когато играете нещо забързано като бойна игра, трябва това време да бъде малко. Толкова малко, че да е почти невъзможно да се усети. Кажете го така: Ако Чун Ли е на път да ви ритне в челюстта в Street Fighter и натиснете бутона за връщане назад, за да блокирате, по-добре се надявайте, че латентността е достатъчно ниска, за да блокирате навреме.
Проекторите, като телевизорите, могат да бъдат скъпи. И със сигурност исках да изброя няколко скъпи опции тук за щастливците сред нас, които могат да си позволят перфектно решение. Но за останалата част от нас не мисля, че игрите с проектори са изключени. За поносима цена можете да получите повече от прилична картина и игрово изживяване, което ще засрами вашия 30-инчов плосък екран. Докато не започнат да правят киносалони само за игри (кога ли това ще се случи?), тези домашни проектора са чудесни за начало.

Проектор за домашно забавление OPTOMA UHD35 True 4K UHD
За мен идеалните домашни проектори са в ценовия диапазон под 2000$. Получавате качество и дългосрочна надеждност на умерена цена. Optoma UHD35, който излезе на пазара в края на март, е в състояние да изведе 4K UHD изображение с латентност от 16.7ms! Optoma проектира това устройство и неговия брат UHD38, специално за геймърите, вероятно защото най-накрая излиза новото поколение конзоли и е време някой да направи достъпен проектор, който може да направи 4K с ултра- ниско забавяне на входа. Да поясня: латентността от 16.7ms е начинът, по който проекторът се справя с 4K UHD при 60Hz. Когато възпроизвежда 1080p изображение при 240Hz, латентността е 4.2ms. Почти мигновено. Изобщо няма закъснение.

Проектор за домашно забавление OPTOMA HD28HDR 1080p
Когато се приближаваме до ценовия диапазон около 1000 долара, изборът се затруднява. Проекторите имат недостатъци - някои от тях не са с достаъчно дълъг живот на лампата, шумни са и т.н. - така че е важно да търсите качествопри бюджетен избор. Използвах Optoma HD28HDR за проекта за домашно кино, за който споменах по-рано, и наистина го харесах. Вентилаторът понякога е малко шумен, но нямах никакъв проблем да играя есякакви игри на този проектор, дори наистина много бързи бойни игри като Marvel срещу Capcom 3 или Super Smash Bros. Ultimate. Допълнителният екран на недвижими имоти само ми даде конкурентно предимство пред моите приятели. Имайте предвид, че това е 1080p проектор, но това трябва да се очаква при тази цена. И все пак изглежда страхотно!


Полезно
Новини
Партньори