Полезно

5 предимства на технологията за оптично подлепване Optical Bonding в интерактивните тъч дисплеи Newline.

21 Февруари 2020 г.
5 предимства на технологията за оптично подлепване Optical Bonding в интерактивните тъч дисплеи Newline.
Замисляли ли сте се за технологията на вашия сензорен екран? Знанието за процесите и технологията за свързване на екрана може да ви даде възможност да вземете по-добро решение при избор на интерактивен дисплей.
Оптичното полдепване (Optical bonding) е процесът на залепване на стъклото на сензорния екран към LCD клетката, за да се запълни напълно въздушната междина между тях. Това се прави, за да се подобри цялостната производителност, да се намали общото тегло на дисплея и да се направи сензорния екран по-здрав.
Голяма част от интерактивните дисплеи са прикрепени към LCD матрицата с лепяща лента по краищата на стъклото. Това създава въздушна междина между LCD матрицата и стъклото на екрана, която влошава работата на дисплея, без значение колко е тънка. Междината води до недостатъци, като по-крехко стъкло на екрана, загуба на точност на допир и по-тесен ъгъл на виждане.
Оптичното подлепване на дисплея (optical bonding) има много предимства, които подобряват работата на интерактивния дисплей при различни условия и позволяват да се постигне по-голям обхват на приложение. Ето най-важните 5 предимства:

Повишена издръжливост
Процесът на оптично подлепване по-добре предпазва както покритието, така и LCD матрицата от удар, тъй като втвърденото лепило зад стъклото действа като амортисьор. По-малка е вероятността вибрации и удари да повредят дисплея или стъклото, което е важно при транспортиране. В случай, че стъклото е счупено, частиците ще останат залепени за оптичното лепило, което го прави важно предимство за безопасността в класните стаи и заседателните зали.

Подобрено качество на изображението
Оптично сподлепеният дисплей елиминира вътрешното отражение между стъклото на екрана и LCD матрицата. Това води до по-добър контраст, което позволява да се вижда изображението по-добре в осветени помещения. Освен това елиминирането на вътрешното отражение осигурява по-широк ъгъл на видимост, което позволява да се вижда изображението по-ясно от по-широки ъгли в по-големи помещения. Независимо дали имате ученически бюра в предните ъгли на класната стая, или трябва да наредите седалки в предната част на заседателната зала, всички ще могат да виждат екрана ясно.


Максимална защита от прах и влага
Елиминирането на въздушната междина между покривното стъкло и LCD панела означава, че прахът и влагата не могат да проникнат през стъклото и да предизвикат конденз по вътрешната повърхност на стъклото. Това е особено важно в среда с високата влажност, която може да доведе до замъгляване върху неоптично свързан дисплей с течение на времето. Също така е важно за транспортиране и съхранение, като се гарантира, че дисплеите остават в оптимално състояние за много по-дълго време.

Подобрено управление с докосване
Оптичното подлепване намалява ефекта на паралакса, ъгълът на пречупване на светлината, който прави физическото разположение на стилуса или пръста върху стъклото да изглежда различно от съответната точка на LCD екрана, в зависимост от вашето място и ъгъл на гледане. Това води до неточност на допир и лошо впечатление на потребителите. Оптичното подлепване премахва въздушната междина, което елиминира паралакса, за да ви даде най-точно докосване, за най-естественото и надеждно управление с докосване.

Намалено тегло на дисплея
Процесът на оптично подлепване позволява покриващото стъкло да бъде по-тънко, тъй като се поддържа от слой твърдено лепило. Това значително намалява общото тегло на дисплея, който е по-лесен за работа и транспортиране.

Оптичното подлепване е единственото истинско свързване. Докато производителите на някои дисплеи твърдят, че използват алтернативни процеси на свързване, само оптично подлепен дисплей е наистина свързан. Другите методи са подобни на процеса на свързване с лента за закрепване на LED матрицата към стъклото, което прави въздушната междина неизбежна. Само оптично свързан дисплей може да осигури всички тези предимства, като напълно премахва въздушната междина.
Въпреки че оптичното подлепване е често срещано при смартфоните от висок клас, по-трудно е да се приложи използването на такава технология на екрани като интерактивни дисплеи. Newline Interactive използва най-модерната технология за оптично попдлепване за равномерно свързване на дисплеи и предлага оптически свързани дисплеи с размери до 86 ”.
Newline включва технологията за оптично подлепване, за да предоставя интерактивни дисплеи с най-доброто възможно потребителско изживяване. Оптично свързаните дисплеи са по-трайни, по-лесни за работа и транспортиране и осигуряват по-добро изображение и управление с докосване. Новата линия на оптично подлепени дисплеи включва TRUTOUCH X серия 4K, TRUTOUCH IP серия и TRUTOUCH VN серия.


Полезно
Новини
Партньори