Полезно

Avantis стартира първия образователен тематичен парк за виртуална реалност ClassVR

14 Май 2021 г.
Avantis стартира първия образователен тематичен парк за виртуална реалност ClassVR
Специалистите на Avantis винаги се стремят да създадат уникални, напълно завладяващи и ангажиращи начини за учене. С гордост и вълнение те обявяват старта на Avanti’s World, първият образователен тематичен парк за виртуална реалност, безплатен за всички съществуващи потребители на ClassVR до 30 юни 2021 г.

Преди дистанционното обучение, очилата ClassVR постоянно се използваха от над един милион ученици, за да предоставят увлекателни уроци, използващи виртуална реалност. Тъй като учениците продължават да учат ту присъствено, ту дистанционно, те не могат да получат достъп до очилата, както обикновено. Така Avantis установиха необходимостта училищата да могат да доставят това съдържание дистанционно.
За целта стартираха Avanti’s World; първият в света тематичен парк за виртуална реалност, създаден да доставя увлекателни уроци по виртуална реалност на всяко устройство с интернет връзка.
Какво е светът на Avantis?
Avanti’s World е революционен начин за учениците да изследват стотици образователни преживявания във виртуалната реалност, всички в един вълнуващ тематичен парк. Първите три страни са отворени за проучване на потребители на ClassVR, обхващащи:
Наука – Страна на супер науката
История - Пътуване през страната на времето
География – Страна на Земята

Всяка виртуална страна предоставя различни зони и учебни сцени, които учениците могат да изследват самостоятелно, като група или в контролирана от учителя среда чрез портала ClassVR. Всяка сцена може да бъде изследвана и в уеб браузър, чрез очила ClassVR или дори на мобилно устройство.
Наред с вълнуващото съдържание във всяка виртуална страна, Avanti’s World Online включва образователни ресурси като подробна информация за предмета, дейности и тестове, за да даде цел на изследването на учениците. Avanti’s World Online също така предоставя на учителите изчерпателни инструменти за отчитане и оценяване, с които лесно да наблюдават напредъка и постиженията на учениците, за да извлекат максимума от всеки урок.
Поддържайте ангажираността на учениците в отдалечена учебна среда
За много ученици по света се наблюдава драматична промяна при ученето от дома. Преди пандемията всеки ученик се учи у дома, за да завърши домашното си. Днес обаче много ученици учат от дома си или на непълен, или на пълен учебен ден през цялата учебна седмица. С риска от загуба на обучение за много ученици, изследванията показват, че е важно да се създадат забавни и ангажиращи уроци, за да се ограничи дългосрочното въздействие върху резултатите на учениците - и точно това се постига с Avanti’s World.
Започнете да изследвате Avanti’s World още днес! Ако сте потребител на ClassVR, можете да го ползвате безплатно в три прости стъпки. Кликнете тук за повече информация:


Полезно
Новини
Партньори