Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Clevertouch – топ 10 предимства от използването на интерактивен тъч дисплей.

16 Септември 2021 г.
Clevertouch – топ 10 предимства от използването на интерактивен тъч дисплей.
Както много хора могат да потвърдят, ако не сме в крак с технологиите, като например използване на компютър, четене и изпращане на електронна поща и търсене на съдържание в интернет, дигиталното разделение между тези, които могат да се възползват от използването на комуникационни технологии и тези, които не могат-се разширява и създава пропаст за тези, на които им липсват ключови умения за 21-ви век.
Това е притеснение за много вземащи решения в областта на образованието, тъй като те разбират, че днешните ученици се нуждаят от основни технологични умения, за да са конкурентни на бъдещия пазар на труда.
Стотици училища са инвестирали в образователни технологии, като например устройства за всеки ученик, интерактивни дъски и проектори за класни стаи, системи за управление на обучението за проследяване на напредъка на учениците и предоставяне на подходяща информация относно нуждите от обучение. Но преминаването отвъд тези базови устройства понякога се смята за изискващо много време и парични инвестиции. Наистина ли е така?
Много институции и училища се опитват да затворят цифровото разделение, като инвестират в технологични решения, които: 1) предлагат повече възможности за подобряване на преподаването и ученето, така че всички да бъдат ангажирани; 2) помагат на учителите да гарантират, че времето за обучение се използва по -ефективно; и 3) предоставят на учениците с всякакви способности достъп до материала, който отговаря на техните учебни нужди. През изминалата година училищата отбелязаха как образователните технологии могат да окажат положително въздействие върху количеството и качеството на обучението.
Един такъв инструмент за образователни технологии е интерактивният тъч дисплей (известен също като интерактивен плосък панел, интерактивен панел, интерактивен сензорен екран или интелигентна дъска). Интерактивният дисплей може да се оприличи на „огромен таблет“, който предоставя на учителите и учениците динамични възможности за достъп до инструкции по познати за тях начини - ако потребителите могат да докосват, превъртат и плъзгат, значи те могат да използват интерактивен дисплей! Нека се съсредоточим върху това защо инвестицията в дисплей си заслужава.

Топ 10 предимства на използването на интерактивен дисплей
1. Повишена ангажираност и активно обучение - Дори и най -сдържаният ученик ще оцени ярките, ясни изображения на екрана, както и интерактивността по време на представените дейности и уроци. Плакат на тропическата гора е коренно различен от гледането на видео, симулиращо разходка през тропическа гора, включително заобикалящите звуци, които ще направят този вид учене уникален. Налични са множество ресурси за повишена интерактивност, които ще ангажират учениците и ще ги мотивират да участват по-активно в уроците.2. Повече възможности за сътрудничество - Понякога може да е трудно да накарате учениците да обсъждат и да си взаимодействат в дейности и задачи. Но тъй като външният вид на интерактивния дисплей е като техните лични устройства, съпротивата е сведена до минимум. Повечето интерактивни дисплеи имат възможности за управление с докосване, така че повече от един ученик може да излезе и да добави пояснения, да подчертае или да премести съдържание, по своя преценка. Доста дисплеи също имат софтуер за дублиране на екрана, така че учениците, които се учат от вкъщи, могат да участват в дискусии в клас. Но повече за това по-късно.
3. Иновативен софтуер и приложения за обучение - За да привлекат повече училища, много компании се грижат интерактивните им дисплеи да са оборудвани със софтуер за класна стая и учебни приложения. Изключителният софтуер на Clevertouch за класна стая позволява на учителите да създават интерактивни уроци, които включват множество типове въпроси, документи, изображения, видеоклипове, презентации и други за няколко минути. За да подсилят уроците, дисплеите могат да включват и учебни приложения, много от които са в съответствие с ключовите учебни цели. Някои приложения включват поддръжка на два езика, така че учениците да могат да учат френски, немски, испански и други езици.
4. Задавайте въпроси, за да оцените разбирането - Софтуерът за класна стая, който е вграден в много интерактивни дисплеи, обикновено включва инструменти, с които учителите да могат да преглеждат отговорите на учениците на въпроси към урока. Учителите могат да измерват разбирането на учениците, докато представят урока, и веднага да се справят с недоразуменията, вместо да ги открият чак след като оценят куп хартиени тестове. Някои софтуерни и уеб базирани платформи също позволяват задаване на въпроси в движение, което е чудесен начин да се усети интереса и ангажираността на децата по темата.
5. Възможност за импортиране на интерактивни уроци на трети страни - Тъй като интерактивните дъски бяха популярно устройство в продължение на много години в класните стаи с технологично развитие, учителите създадоха и използваха упражнения и уроци, които се оказаха много успешни за тях. Те не искат да губят времето, инвестирано в тези ценни уроци. Затова най-съвременните интерактивни дисплеи имат платформи, които могат да импортират уроци за интерактивна дъска на трети страни.
6. Мироринг на екрана за хибридно обучение-Съвременните интерактивни дисплеи имат софтуер за дублиране на екрана, който позволява на учителите да предават изображенията на дисплея към устройствата на учениците. Учениците могат да коментират изображенията, които се виждат от всеки, който гледа дисплея. Това е особено полезно за хибридни учебни среди, когато някои ученици се учат от дома. Тези ученици могат да участват в дискусии в клас и да си сътрудничат по задачи, използвайки своите устройства с интернет.
7. Достъпност за ученици с увреждания - Доказано е също, че интерактивните дисплеи помагат на учениците с различни увреждания да участват активно в уроците. Например учениците, които изпитват затруднения в захващането на инструменти за писане, като молив или писалка, могат да използват пръстите или дланта си, за да коментират на интерактивен дисплей. Дисплеите, монтирани на подвижни стендове, помагат на учениците, които не могат да ходят или да стоят до дъската.
8. Интегрирайте STEM обучение - Може да бъде предизвикателство да включите STEM дейности и уроци, които могат да оживят темите. С интерактивни дисплеи Clevertouch учениците могат да планират и улеснят експериментите, да споделят заключения и резултати и да си взаимодействат, особено ако дисплеят се предлага със софтуер за огледално отразяване на екрана. Уроците по естествени науки, които включват интерактивни дисплеи, се радват на възможността да поканят експерти за интервюта чрез видеоконферентна връзка, помагайки на децата да си представят бъдещето, в което STEM играе важна роля.
9. Спестява време-Интерактивните дисплеи са цялостно, многофункционално решение и не изискват прекарване на дълги кабели подмяна на лампи. Учителите могат да спестят ценно време за обучение, като не се налага да се уверяват, че изображенията са ясни и фокусирани, или да свързват компютъра си с дисплея. Включете интерактивния дисплей и веднага започнете да работите.
10. Синхронизация с облачни устройства - Възможността да работите отвсякъде по всяко време и след това да запазвате съдържанието в облака помага на учителите да създават, да си сътрудничат и да споделят, дори когато не са на работното си място. Интерактивните дисплеи Clevertouch имат възможност за синхронизиране с облачни устройства като Google Drive и Microsoft OneDrive, така че учителите да могат да качват и споделят материали, администраторите да споделят бележки с аннотирани срещи, а учениците да имат достъп до своите уроци или справочни документи.


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори