Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

LED проектор за домашно кино

AVForums: Най-после LED проектор за домашно кино на достъпна цена.

Дизайн и интерфейси

Дизайнът на HD91 е приятно прост и директен, с черен пластмасов корпус и централно монтиран обектив.

Когато става въпрос за проектори, обективът е от особено значение и често това е първото нещо, от което производителят се опитва да намали разходите си. Затова ние се радваме да видим, че Optoma са използвали добър обектив в HD91, който ще му позволи да се възползва напълно от рязкостта и детайлността, каквито едночипов DLP проектор може да предостави.

HD91 има елементарно оптично изместване на изображението (lens shift) посредством 2 колелца под предната част на корпуса. На самия корпус няма бутони за управление, така че не си губете дистанционното!

 


Качеството на изработка е много добра и Optoma са добавили за удобство обектив.

На гърба на корпуса са интерфейсите и Optoma са осигурили приличен набор входове в HD91, който покрива повечето нужди, включително редица утвърдени връзки. Има два HDMI входа, един VGA конектор и RS232 сериен конектор за управление. Има и компонентни и композитни видео входове, два 12V тригери и 3D-Sync Out (3-Pin VESA) конектор за RF 3D емитер. И накрая има два USB порта, един за актуализации на фърмуера и една за захранване на други устройства. Дистанционното управление е малко, но удобен за хващане, лесно за използване и има подсветка.

 

 

 

Комплектацията на HD91 не включва 3D очила или емитер, но те лесно могат да бъдат закупени отделно. RF-емитерът е много малък и тъй като не се използва инфрачервена връзка, той може да се постави на произволно място. Обхватът е достатъчно широк, дори и в най-голямата стая и никога не сме имали никакви проблеми със загуба на синхронизация.

Менюта

Системата на менюто е освежаващо проста, с ясно и лесно за навигация оформление. Самото меню е разбито на четири секции - "изображение", "дисплей", "система" и "настройки". В рамките на подменю на "изображение" има различни режими на дисплея и настройки за стандартни контроли на изображението, като например Контраст, Яркост, Цвят, Tint и Рязкост. Налице е допълнително подменю, наречено Advanced, което също може да бъде достъпно директно от дистанционното управление. Тук ще намерите шумопотискане, Gamma, Pure Engine, LED яркостт и настройки на цвета.

 

 

 

HD91 има добър набор от инструменти за калибриране, включително и система за пълно управление на цветовете


Тест резултати

Предварителна калибрация
Инсталирането на HD91 е много лесно - просто трябва да се уверите, че е правилно позициониран срещу екрана и след това да увеличите и фокусирате изображението, като използвате ръчните кръгове около обектива и ако е необходимо, да го изместите, като използвате малките колела под предната част на корпуса.
Оставихме намаляването на смущенията (Noise Reduction) на нулево положение, избраме кино настройка за Gamma и запазихме LED яркостта на 100%. По отношение на Colour Temperature избрахме D65, Цветовата Гама трябва да се настрои на HDTV, Colour Space на Auto и RGB
Channel на Normal

 

 


Както полазва графиката горе в ляво, представянети в сивата гама е много добре. Имаше прекалено червено и недостиг на синьо и зелено, което доведе до лек червен оттенък на изображението. Въпреки това гамата е съвсем близо до нашата цел от 2.2, особено в средата на важната секция.

Цветовата гама е показана горе в дясно и не беше толкова добра, с бяло ясно изкривено към червеното и някои значителни грешки в зелено и синьо. Калибриране на сивата гама трябва да помогне за подобряване на грешките във вторичните цветове и ако системата за управление на цветовете (CMS) работи правилно, трябва да сме в състояние да се подобри цялостната точност на цветовете.

 

 

 


Калибриране
След калибриране HD91 може да осигури много точен образ, което означава, че Optoma са използвали много успешно източник на светлина LED.

 

 

 

Производителността в 2D бе отлична, като често е случаят с DLP проекторите, а в 3D е просто превъзходна.


Качество на картината - 3D

 

Ако има област, в която DLP проекторите се отличават, това е 3D и HD91 не прави изключение. Той показа превъзходна 3D производителност и съмненията, които имахме за яркостта на изображението бързо бяха отхвърлени. Открихме, че HD91 все пак е способен да възпроизведе един 3D образ, който беше с добра яркост, дори и след като затъмняващия ефект на очилата.

 

Ако сте фен на 3D тогава HD91 е абсолютно удоволствие и може да се окаже проекторът за вас; Единственият недостатък е, че трябва да си купите очилата и емитера допълнително.

 


The HD91 е наистина впечатляващ проектор
и Optoma трябва да бъдат поздравени за тяхното постижение.

Проекторът е добре проектиран, с добър обектив, много интерфейси, интуитивно меню и приятно малко дистанционно.

 

Бяхме доволни да видим, че Optoma са включили много добър набор от функции за калибриране и HD91 може да осигури изключителна точност в сивата гама и цветова гама, особено след калибриране.

Ако проучвате пазара за нов проектор за домашно кино и ви харесва идеята за светодиоди като източник на светлина, вашият избор се ограничава основно до Optoma. Дори и да не търсите LED проектор, HD91 заслужава вашето внимание заради отличното си представяне.

Пълния текст на ревюто  може да прочетете тук: http://www.avforums.com/review/optoma-hd91-led-projector-review.9872

 
Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори