Продуктов каталогИнтерактивни прожекции в бистро с мултимедийни проектори Optoma

27 Ноември 2018 г.
Предизвикателството
Бистро Éclair и Martini Jazz Lounge започнаха с мапинг прожекции върху две маси през 2016г с меню за дегустация на готвача. Прожекциите върху масите и чиниите бяха уникално изживяване, допълващо вкусното меню.
Произхождам от голямо семейство с бизнес в ресторантьорството. Когато бях малък, баба ми имаше ресторант в Ню Орлинс. Като млад бях музикант и изпълнител, професионален перкусионист за 20 години“ казва Арон Томас, собственик и готвач на Бистро Éclair и Martini Jazz Lounge.
Главният готвач Томас искаше развитие и реши „да облече“ всички маси за хранене с прожектирани изображения. Салонът Martini Jazz над трапезарията разполага с музика на живо и VIP стая, която също се нуждаеше от добри интерактивни преживявания.
Ресторантът на долното ниво е по-стара сграда в индустриален стил с високи тавани и гъвкави опции за монтаж, но салонът на горния етаж представлява най-голямото предизвикателство и изисква по-късо прожекционно разстояние. Оборудването на ВИП зоната изисква правилния обектив, за да се получи голямо изображение, което покрива цялата стена, без да се пречи на гостите.


Прозорците се намират в предната част на сградата, така че прожекционното картографиране се нуждае от достатъчно яркост, за да преодолее околната светлина. Интерактивността е друго предизвикателство, тъй като обичайните интерактивни решения на Optoma са предназначени за проектори и екрани с ултра къси разстояния, което не е опция за горната част на бара.
Решението
Започвайки от основната трапезария, двете съществуващи прожекционни картографирания, ориентирани към трапезарията, бяха модернизирани с 2 мултимедийни проектора Optoma ProScene WU615T. Проекторите с DLP® технологията и WUXGA разделителната способност осигуряват по-ясни визуални образи с по-голяма жизненост, което подчертава кухнята на готвача Томас. Високата им яркост от 6,500 лумена гарантира, че забавлението работи през цялата година, независимо от околната светлина.
Началото бе поставено с тези 2 мапинг прожекции. Томас имаше велики планове да осигури на всички гости това удоволствие, но му трябваха късофокусни проектори. Optoma EH415ST с разделителна способност 1080p, прожекционно съотношение 0.5: 1 и яркост 3,500 лумена отговаря на изискванията за инсталиране - пет проектора са инсталирани в цялата трапезария. Животът на лампата до 7 000 часа гарантира, че EH415ST осигурява многогодишна надеждна работа.
"Като изпълнител и музикант, разбирам стойността на развлекателната индустрия и забавлението за гостите. Не е достатъчно да имате добър продукт в наши дни, клиентите търсят нещо повече. Когато разработихме концепцията за проекционно картографиране, осъзнахме колко важно е да донесем голямото шоу на масите на гостите ", добави Томас.
Оборудването на Martini and Jazz Lounge на горния етаж имаше други изисквания. За над бара трябваше компактен късофокусен проектор, с което прфектно се справи Optoma ML750ST. Неговият малък корпус и LED източникът на светлина позволиха лесна скрита инсталация с достатъчна яркост, за да създаде изжижяване на бара. VIP стаята също изискваше късофокусен проектор, с въаможност да покрие задната стена с интерактивна прожекция. Optoma EH415ST изпълни изискванията за стаята.Справянето с интерактивността, без да можете да използвате конвенционални методи за интерактивна проекция, изисква мислене извън стандарта. Главният готвач Томас избра да използва персонализирани системи със сензори за движение Microsoft Kinect, първоначално предназначени за конзолата за игри на Xbox One. Всеки проектор в салоните Martini and Jazz е свързан със сензор Kinect.
Резултатите
Бистро Eclair е напълно оборудвано с прожекционно картографиране в цялата трапезария. В горните етажи на Martini и Jazz Lounge има напълно интерактивен бар и ВИП стая.
"Ние сме единственият бар и ресторант в Тексас с интерактивно и прожекционно картографирано изживяване. Както разбирам, в света има само няколко места, които правят това. Надяваме се хората да видят колко е специално ", каза Томас.
Уникалното преживяване, съчетано с невероятна кухня, приготвена от органични и свежи продукти, осигурява вкусна, високотехнологична вечер.


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн