Продуктов каталогМултимедийни проектори Optoma магически превръщат Московския музей в земя на Андерсеновите приказки

06 Февруари 2019 г.
Предизвикателството
В Музея на Москва трябваше да се изпълни смело представление по приказките на Андерсън.
Необичайната пиеса от Театралната работилница на Арина Мороз нямаше да има граница между сцената и публиката и щеше да комбинира играта на актьорите с предварително заснети видеопрожекции на снежната кралица, балерина, гарван и елен.
Продукцията се нуждаеше от невероятно ярки прожектори, за да оживи приказната земя и да се съревновава както със сценичното осветление, така и с LED екран, монтиран на сцената.
Основан през 1896 г., музеят на Москва е разположен в бившите складове за хранителни припаси на булевард Зубовски от 2009 г. насам. “Девет метра високите бели тухлени стени на това бивше хранилище ни вдъхновиха да превърнем пространството в повърхност за прожекции” обясни мениджъра на проекта Арина Мороз.


Решението
Мястото за изпълнение беше разделено на две части. Коридорът бе превърнат в гора, през която Андерсен води публиката. Пристигат в основната зала, където се провежда основното представление, представящо стария град. Всяко дете получава подарък, за да стане не просто зрител, а участник в спектакъла.
Използвани са мултимедийни проектори Optoma, включително и моделите EH460ST, WU515ST и EH505 с късофокусен обектив. Инсталацията използва и WU515T, EH500 и EH320USTi ултра късофокусен проектор.
В коридора е създадено решение за задна прожекция с Optoma EH320USTi Full HD ултра късофокусен прожектор, който може да прожектира 100 ”изображение от само половин метър от екран или стена. Таванът на коридора е осветен с EH500, за да се създаде необичайна, празнична атмосфера за посетителите, преди да влязат в основната зала.
Късофокусните обективи и високата яркост на проекторите EH460ST и WU515ST бяха идеални за прожектиране на деветметровата стена в залата. Пейзажът на дърветата и къщите, изработени от бели прожекционни решетки, бяха оживени чрез прожекционно картографиране с Optoma WU515T.Резултатите
Премиерата на пиесата бе на 22 декември 2018 г. и продължи повече от две седмици до неделя 6 януари 2019 година.
Пиесата е уникална комбинация от сложни визуални специални ефекти и видеопрожекции, които създават неочаквано магически ефекти за радост на публиката! Пейзажът, светодиодните екрани, прожекциите и новите театрални технологии дадоха възможност да се превърнат складовете за хранителни припаси в Музея на Москва в приказно пространство без граница между сцената и публиката.
Андрей Морозевич, мениджър на ProScene Optoma в Русия и ОНД, каза: „Складовете за хранителни припаси на музея в Москва са място с високи тавани и бели тухлени стени - почти целенасочено за прожектиране! Тази пиеса трансформира мястото в магически свят и съчетава творчески идеи с нови технологии - за зашеметяващ ефект. ”
Филмопроизводствената компания RD Studio подкрепи театралната работилница на Арина Мороз с изпълнението. Руският телевизионен водещ и главен изпълнителен директор на RD Studio Валдис Пелш каза: „С помощта на компютърната графика в приказките на Андерсен успяхме да трансформираме пространството от покрит със сняг град в омагьосан замък и след това в Снежната кралица , Толкова се радвам, че бях част от тази новогодишна магия. "
Арина Мороз добави: "Направихме това изпълнение така, както бихме искали да видим театъра, когато бяхме деца, и вложихме много време, сърце и техническа магия в изпълнението".
 


XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн