Ново партньорство обединява водещите в индустрията охранителни камери на Panasonic i-PRO с вградени ИИ (изкуствен интелект) възможности и иновационните приложения на A.I.Tech.

05 Октомври 2020 г.
Ново партньорство обединява водещите в индустрията охранителни камери на Panasonic i-PRO с вградени ИИ (изкуствен интелект) възможности и иновационните приложения на A.I.Tech.
През последните седмици едно нещо се обсъжда многократно - как могат да се внедрят технология, за да направят бизнеса в COVID-ситуацията сигурен. В същото време насоките за безопасност се развиват непрекъснато, така че всяко решение трябва да бъде гъвкаво. И всички инвестиции трябва да донесат възвръщаемост, дори когато пандемията приключи.
Тъй като предприятията и организациите се връщат към операции с риск от втора вълна от инфекции на COVID-19, все повече се набляга на спазването на различни разпоредби, предназначени да контролират разпространението и да минимизират рисковете както за служителите, така и за клиентите.
Новоиздадена гама от камери Panasonic с AI Engine може да открие кога не се изпълнява социално дистанциране и може също така да предупреди, когато не се носят маски за лице в зони, където се изискват.
Как може ИИ във видеоаналитиката да допринесе по времето на коронавируса:
В сравнение със стандартните аналитични решения, камерите с вградени ИИ двигатели са много по-мощни и осигуряват по-добри резултати. Те предлагат богата функционалност и изключителна степен на гъвкавост. С помощта на комплект за разработка на софтуер могат да се разработват приложения за камерите в съответствие със специфични и променящи се изисквания.
Например може да искате да обучите камера, за да разпознава кога купувачите, пътуващите, служителите и др. не носят маски за лице. Или може да искате от камерата да разпознае, когато хората не поддържат социално дистанциране, или да идентифицира къде високият трафик създава задръствания. Използвайки тази технология, можете да преброите хората на входовете на сгради, да изчислите размера на тълпата, да управлявате опашки и много други. Освен това могат да се дефинират прагове и да се изпращат предупреждения, когато камерите се изпълни зададено условие. Това помага да се създаде безопасна среда както за клиентите, така и за служителите, а също ги успокоява, че са въведени защитни мерки, тъй като много хора не са разбрали напълно или не са възприели правилно превантивното поведение.
(Не)Откриване на маска
Позволява откриването както на маскирани, така и на немаскирани лица, генериране на аларма в присъствие на маскирано, или немаскирано лице (в зависимост от специфичните нужди на клиента).
Социално дистанциране
Разрешава оценка на броя на хората в дадена област, както и оценка на социалните разстояния. Генерира аларма, когато разстоянието между две лица за определен период от време е по-малко от минимално разрешеното разстояние.


Новини
Партньори