Нощна атракция в Китай с мултимедийни проектори Christie.

12 Октомври 2020 г.
Нощна атракция в Китай с мултимедийни проектори Christie.
Прожекционните решения на Christie® предоставят ярки и живи образи за огромна и завладяваща феерия за нощен туризъм, насочена към популяризирането на величествената живописна местност в планината Гуангуу в провинция Съчуан и стимулиране на местната индустрия за културен туризъм.
Обширното шоу на открито, озаглавено „Планинският сън на Гуангуу“, беше рекламирано като първият мащабен нощен туризъм в страната, който съчетава красиви природни пейзажи с иновативно използване на технологии, включително прожекция с най-съвременните технологии, интерактивно осветление, лазери, холографски изображения, ефекти върху околната среда и изпълнения на живо. Проектирането се осъществява от доверения партньор на Christie Wincomn Technology, който използва 16 лазерни проектора Christie Crimson Series 3DLP®, 25 лазерни проектора Christie DWU630-GS 1DLP® и 3 проектора Christie DXG1051-Q 1DLP®.
„Това е уникална атракция за нощен туризъм, която изисква здрави и надеждни системи за прожектиране, които могат да издържат на суровите условия на околната среда и въпреки това да предоставят изключителни визуализации“, каза Тони Чен, генерален мениджър, Wincomn Technology. „Наистина Christie Crimson Series и GS Series са най-добрите претенденти за тази значима инсталация. Използвахме ги за няколко проекта в Китай с отлични резултати и сме уверени, че те са най-подходящи за това шоу. “
Един от най-забележителните елементи на тази тричасова нощна феерия е прожектирането на изображения върху естествена мъгла, която покрива планината Гуангуу през по-голямата част от годината. „За първи път използваме проектори Christie, за да показваме визуални изображения върху ниско разположени облаци и сме изумени от невероятните ефекти. Дори сме измислили термин за това - „въздушно изобразяване“ “, възторжен е Чен.
Друг акцент е завладяваща прожекция върху 300-метрова скална стена на „Башан Бейерге“ 3000-годишна народна песен, която изобразява мъже от Башан, които носят стоки от и извън недостъпна планина върху шини с квадратно рамо на гърбовете си. Благодарение на брилянтното представяне на проекторите от серия Crimson, тази завладяваща прожекция в момента е най-голямото 3D изображение, което се показва на скала в Китай.
Шоуто се отличава и с креативна концепция за „разказване на истории в движение“. Посетителите, разхождащи се по 500-метрова пътека - заобиколена от криволичещи рекички и гъста гора - в зоната на представлението могат едновременно да се насладят на увлекателен процес на разказване на истории, подобрен с реалистични прожекции на екраниот газ, станали възможни с помощта на проектори Christie 1DLP.
След дебюта си, “Guangwu Mountain Dreamscape” постигна огромен успех, допринасяйки значително за културния туризъм и насърчавайки местното икономическо и социално развитие в Съчуан. Въпреки че представленията бяха временно преустановени поради COVID-19, неговите продуценти използваха престоя, за да въведат нови елементи, като хипнотизиращи издатини на скалата и надграждане на прожекциите върху газ и светлинни ефекти по 500-метровата пътека. Промените значително подобриха преживяването на нощния туризъм, когато шоуто беше възобновено, засилвайки удоволствието на посетителите от този зашеметяващ визуален празник.
Април Цин, директор продажби, Enterprise, Christie China, коментира: „Развълнувани сме, че прожекционните решения на Christie допринесоха за завладяващия процес на разказване на истории в епичното представление в планината Гуангуу. Проекторите на Christie 1DLP и 3DLP са надеждни и предоставят големи, ярки и интензивно цветни изображения и са в състояние да издържат на строгите изисквания на приложения с голямо натоварване. "
От най-малките места до най-големите екрани, има система за прожектиране на Christie, която е подходяща за всяко приложение и бюджет. Линията на Christie от 1DLP и 3DLP проектори се предлага в редица разделителни способности и осигурява изключително качество на изображението, яркост, гъвкавост и лесна употреба. Те се превърнаха в доверен избор за редица корпоративни, културни, развлекателни и туристически проекти в Китай.


Новини
Партньори