Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...

Продукти за STEM


Какво означава STEM в образованието?

STEM означава наука, технологии, инженерство и математика. STEM образованието е насочено към развиване на уменията на учениците и свързването на тези предметни области, подготвяйки ги за бъдеща кариера и реалния свят. Това е ключова област на преподаване в световен мащаб, като хиляди училища сега инвестират в учебни пространства, специално проектирани да поддържат STEM – така наречените STEM лаборатории!

 

Какво е STEM лаборатория?

STEM лабораторията е учебна среда, в която учениците, независимо от класа, могат да се съберат и активно да участват в практическо STEM обучение.

Просто казано, STEM лабораториите са образователни пространства, които насърчават активното учене и решаването на проблеми. В тези STEM лаборатории учениците могат да развият своите научни, инженерни и математически умения, като използват технология за създаване, сътрудничество и завършване на проекти – учене и прилагане на знания за намиране на нови решения. Представете си технологично подобрена учебна среда, в която всичко е съсредоточено върху ученика и поддържа обучение, базирано на теми и проекти. Това е STEM лаборатория!

 

Проектиране на STEM лаборатория – какво оборудване трябва да включите?

„Важно е, когато избирате оборудването, което да включите във вашата STEM лаборатория, да се съсредоточите върху това, което може да помогне на учениците да развият своите математически умения и умения за решаване на проблеми. Помислете как тези различни технологии могат да се използват в сътрудничество, това може да бъде всичко - от обикновени дървени блокове до 3D принтери и очила за виртуална реалност. – @cath_avantis – Специалист по образование, Avantis Education

За да увеличите максимално ученето в STEM лаборатория, е важно да обмислите как приложенията и технологиите могат да работят заедно като част от обучението, базирано на проекти. Всяка STEM лаборатория трябва да включва устройства като интерактивни дисплеи, компютри, лаптопи или таблети. Тези устройства предоставят цял набор от онлайн STEM ресурси за подпомагане на създаването на 3D модели, развиване на умения за кодиране, управление на роботи и много други!

 

Основни дизайнерски материали

Нека започнем с основите на STEM. Това може да включва всичко от дървени кубчета, картон, лепило, хартия, ножици, Playdoh и Lego - основно всякакви предмети, които учениците могат да използват за конструиране и изграждане на структури. Макар и просто, обучението с тези материали може да насърчи учениците да развият своето критично мислене и инженерни умения.

 

Софтуер за създаване на 3D модели и 3D принтери

За да усъвършенстват тези инженерни умения и да развият дизайнерски умения, учениците могат да използват инструменти за компютърно проектиране като Paint 3D, Blender или Tinkercad, за да станат креативни и да проектират 3D форми и обекти. След това тези модели могат да бъдат превърнати във физически прототипи с помощта на 3D принтер (и очила за виртуална реалност, но ще стигнем до това по-късно!).

 

Кодиране и роботикаЗа по-големите ученици или тези, които искат да напреднат отвъд основите на дизайнерските материали, страхотна технология за изграждане на умения за решаване на проблеми е STEM лабораторната роботика. Използвайки решения като Fable на Shape Robotics, учениците могат лесно да конструират свои собствени роботи, използвайки блок технология, и след това да развият уменията си за кодиране, като накарат тези роботи да се движат с помощта на код!

Друг чудесен пример за софтуер, който позволява на учениците да създават виртуални пространства и дори виртуални светове, е CoSpaces! Тук учениците могат да бъдат креативни, да практикуват критичното си мислене и да работят съвместно с други, за да създадат свои пространства, които могат да преглеждат заедно със своите съученици.

 

Виртуална реалност и добавена реалност (VR & AR)


Виртуалната и разширената реалност са в основата на STEM лабораториите! VR & AR се интегрират с всички технологии в STEM лаборатория, подобрявайки технологично базираното обучение.

Използвайки решения като ClassVR  технологията за виртуална реалност „всичко в едно“ за училищата, преподавателите могат наистина да издигнат своето STEM преподаване на по-високо ниво. Учителите могат да осигурят допълнителен контекст, да уловят въображението на учениците и в крайна сметка да развият процеса на преподаване и учене.Неза
висимо дали учениците пътуват по света с виртуални екскурзии, разглеждат AR модели, за да проверят за грешки преди 3D отпечатване, обикалят във виртуални светове, които са създали в CoSpaces, или просто изследват невероятни STEM ресурси – възможностите наистина са безкрайни!

 
В България Национална програма „Изграждане на училищна STEM среда” има за цел да повиши интереса на учениците и техните постижения в областта на науките и технологиите, като подкрепи създаването на училищни центрове с фокус върху STEM. Те ще предоставят всички необходими условия за провеждането на съвременно и качествено STEM обучение в училище. В резултат на програмата ще бъдат постигнати следните цели:

·        Младите хора ще придобият нужните знания и умения, за да се реализират успешно в професиите на бъдещето;

·        Учениците ще се обучават в среда и чрез методи, близки до бизнеса и реалния живот;

·        Обучението в училище ще насърчава ученето чрез творчество и създаването на иновативни решения за проблеми от реалността;

·        Повече млади хора ще избират да се обучават и реализират в професиите, свързани с наука и технологии;

·        Младите хора могат да имат успешно бъдеще и достоен живот в България.

·        Това е вашето пълно ръководство за учители за STEM лаборатории! Готови ли сте да започнете своята инициатива за STEM лаборатория?


Полезно
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНАНСОВА ПОМОЩ № BG16RFOP002-2.089-2385-C01
ПРЕДСТАВЯНЕ НА ПРОЕКТ ПО АДМИНИСТРАТИВЕН ДОГОВОР ЗА БЕЗВЪЗМЕЗДНА ФИНА...
Почистване на интерактивен дисплей.
Хигиената и дезинфекцията в момента са изключително важни, а интерактивн...
Защо интерактивният тъч дисплей може да помогне на образованието сега повече от всякога?
Напоследък преминаваме през много несигурни времена и не знаем какво щ...
Защо да използваме екран за мултимедията си? (защо да използваме прожекционен екран, нужен ли ни е екран)
Въпреки че можете да прожектирате и върху бяла стена, висококачествени...
Новини
Партньори