Продуктов каталог
Christie Mirage

 

Политехническия университет в Мадрид се довери на Christie Mirage за своята КЕЙВ за виртуална реалност

КЕЙВ (от английското съкращение CAVE - Cave Automatic Virtual Environment) е среда за виртуална реалност, състояща се от куб-образна стая, в която стените са екрани за задно прожектиране.


Партньорът на  Christie Ingevideo e инсталирал модерна мултимодална стая с виртуална реалност в Smart House Living Lab в CEI Moncloa (Moncloa Campus на International Excellence) в UPM (Политехническия университет в Мадрид). Първата в света, пригодена за достъп на инвалидни колички, тази мултимодална стая е двустранен CAVE (стена и под), оборудвана с два Christie Мираж DS + 6K-M стереоскопични проектора и се използва за изпитване и разработване на нови приложения за изучаване на околната среда. Инсталацията е финансирана от CEI Moncloa като безвъзмездна помощ за научно-технологично оборудване и инфраструктура.


Виртуалната реалност се управлява от LifeSTech (Life Supporting Technologies) изследователска група в UPM, чиято задача е да се проектират, разработвта и оценяват ITC-базирани услуги и приложения в областта на превенцията, прогнозата и насърчаването на здравословния начин на живот; електронно здравеопазване и електронно включване. По-конкретно, LifeSTech проектира и разработва интелигентни системи за да помогне на хората да се насладят на по-добро качество на живот.


Стаята за виртуална реалност е свързана с Smart House Living Lab,, като по този начин дава възможност на потребителите да си взаимодействат в един виртуален свят, свързан с реалното пространство, където може да се моделират различни сценарии. Те могат да варират от например  къща или операционна до офис или контролна зала на спешна помощ. Целта е да се осигури една интелигентна среда, в която е възможно да се изпробват от потребителите нови технологични прототипи в реални условия.

Miguel Motos, директор за Виртуална реалност и симулации на Ingevideo (която е спечелила обществената поръчка), подчерта, че технологично погледнато, те са имали нужда от най-новото в 3D проекцията и най-съвременния софтуер за създаване на необходимото съдържание. Така че са търсили фирма, която може да осигури и инсталирате всичко, но и да има екип наблизо, в случай на необходимост със собствен технически услуги и доказан опит с този вид система.

Основен фактор при избора на Christie Mirage DS + 6K-M (с 3-чип DLP® технология, SXGA + резолюция и 6300 ANSI лумена) бе минималната нужда от поддръжка на прожектора. Както Motos коментира: "Той се нуждае от много малко поддръжка и живачната лампа също означава голямо спестяване от консумативи. Освен това, серията  Mirage се е доказала през годините. Проекторът наистина е много стабилен, компактен, предлага висока производителност и е лесен за използване и за инсталиране. "

Двата проектора с резолюция 1400 x 1050, използват система от огледала, която скъсява разстоянието на прожектиране. Проекторът, който прожектира на пода е скрит в окачения таван, докато другият, който прожектира на стената, се намира зад нея, с помощта на задна проекция. Видимите области на на екраните са 250 х 187 cm в съотношение 4: 3.

Пещерата интегрира новаторска разработка, която позволява на хората в инвалидни колички, било то ръчни или моторизирани да се въззползват от виртуалната реалност. Въз основа на платформа с движещ се валяк, електроника и интерфейс, който предава движението на инвалидната количка до виртуалния свят, разработката позволява 3D дизайн да бъде напълно достъпен за хора с увреждания.

XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн