Продуктов каталог
Optoma GT1080

 

AVForums: Optoma GT1080 прожекции на голям екран от късо разстояние – без проблем

31.10.2014

GT1080 е най-новият бюджетен проектора от Optoma и се доставя от октомври 2014 г. В него се използват едно и също шаси и електрониката като при наскоро разгледания HD26 но GT1080 е с късофокусен обектив. Причината за този тип обектив е да се позволи на GT1080 да създаде голям образ, дори при ограничено разстояние между проектора и екрана или стената.


GT1080 е малък и лек, което го прави бърз и лесен за инсталиране, докато късофокусния обектив позволява голямо изображение дори в тясно пространство. Това го прави идеален за всеки, който иска да гледа телевизия и филми или играе игри на голям екран, но няма много място.

Като цяло GT1080 е лесен за инсталиране, просто го поставете на масата в предната част на вашия екран или дори бяла стена, , свържете го с източници чрез HDMI входа и го включете. Тъй като няма увеличение, позиционирането е много важно, защото единственият начин да се направи изображението по-голям е, за да се мести физически проектора по-далеч от екрана или стената.

GT1080 включва контроли за калибриране, въпреки че не са толкова ефективни, колкото на някои други проектори в този ценови диапазон. Контролът на баланса на бялото е особено разочароващ само със способността да се движи по цялата скала, а не на конкретни точки. В резултат на това, ние бяхме в състояние да подобрим  сивата гама от 30IRE и нагоре, но се борихме за премахване на излишното червено от черните зони. Точността на гама също пострада, след като ние използвахме контрол, с повишено подрязване между 70 и 90IRE.

Проекторът е с висока яркост, което означава, че е добре за среди с много околната светлина, като средната дневна. Обработката за движение е отлично, както бихме очаквали от един DLP проектор, което прави GT1080 идеален за гледане на спортни предавания и за игри.

Обработката на видео също е високо ефективна, премина през всички наши тестове и GT1080 не е имал проблеми с нито със стандартни източници, нито с high definition. Така че, когато гледате DVD-та и телевизионни предавания със стандартна дефиниция, Optoma наистина получawa шанс да блесне с предавания s висока разделителна способност. След катопревключихме на  Blu-ray резултатите са дори по-добри  с „Ръба на утрешния ден” и „Х-Мен: Дни на бъдещото минало” които изглеждат страхотно на големия екран.

Тъй като проекторът поддържа 3D, ние свързахме Optoma RF емитер и активни 3D очила. Самите очила са малко по-тъмни, но яркостта на проектора помага да се компенсира това и в резултат 3D картината беше впечатляваща с „Х-Мен: Дни на бъдещото минало”. 
https://www.avforums.com/review/optoma-gt1080-full-hd-dlp-short-throw-3d-single-chip-projector-review.10816

XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн