Продуктов каталог
Optoma GT1080

 

AVForums: Optoma GT1080 прожекции на голям екран от късо разстояние – без проблем

31.10.2014

GT1080 е най-новият бюджетен проектора от Optoma и се доставя от октомври 2014 г. В него се използват едно и също шаси и електрониката като при наскоро разгледания HD26 но GT1080 е с късофокусен обектив. Причината за този тип обектив е да се позволи на GT1080 да създаде голям образ, дори при ограничено разстояние между проектора и екрана или стената.


GT1080 е малък и лек, което го прави бърз и лесен за инсталиране, докато късофокусния обектив позволява голямо изображение дори в тясно пространство. Това го прави идеален за всеки, който иска да гледа телевизия и филми или играе игри на голям екран, но няма много място.

Като цяло GT1080 е лесен за инсталиране, просто го поставете на масата в предната част на вашия екран или дори бяла стена, , свържете го с източници чрез HDMI входа и го включете. Тъй като няма увеличение, позиционирането е много важно, защото единственият начин да се направи изображението по-голям е, за да се мести физически проектора по-далеч от екрана или стената.

GT1080 включва контроли за калибриране, въпреки че не са толкова ефективни, колкото на някои други проектори в този ценови диапазон. Контролът на баланса на бялото е особено разочароващ само със способността да се движи по цялата скала, а не на конкретни точки. В резултат на това, ние бяхме в състояние да подобрим  сивата гама от 30IRE и нагоре, но се борихме за премахване на излишното червено от черните зони. Точността на гама също пострада, след като ние използвахме контрол, с повишено подрязване между 70 и 90IRE.

Проекторът е с висока яркост, което означава, че е добре за среди с много околната светлина, като средната дневна. Обработката за движение е отлично, както бихме очаквали от един DLP проектор, което прави GT1080 идеален за гледане на спортни предавания и за игри.

Обработката на видео също е високо ефективна, премина през всички наши тестове и GT1080 не е имал проблеми с нито със стандартни източници, нито с high definition. Така че, когато гледате DVD-та и телевизионни предавания със стандартна дефиниция, Optoma наистина получawa шанс да блесне с предавания s висока разделителна способност. След катопревключихме на  Blu-ray резултатите са дори по-добри  с „Ръба на утрешния ден” и „Х-Мен: Дни на бъдещото минало” които изглеждат страхотно на големия екран.

Тъй като проекторът поддържа 3D, ние свързахме Optoma RF емитер и активни 3D очила. Самите очила са малко по-тъмни, но яркостта на проектора помага да се компенсира това и в резултат 3D картината беше впечатляваща с „Х-Мен: Дни на бъдещото минало”. 
https://www.avforums.com/review/optoma-gt1080-full-hd-dlp-short-throw-3d-single-chip-projector-review.10816

XEROX Colortrac Optoma Europe Ltd Panasonic Turning Technologies (eInstruction) Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Ajita International Technology 
Co. Ltd. Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline Interactive Inc. CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2018 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн