Продуктов каталог
Optoma HD25-LV

 

Expert Reviews: 5 от 5 звезди за Optoma HD25-LV


Изключително ярък Full HD проектор с превъзходно качество на изображението, които можете да използвате и през деня, освен на тъмно.

HD25-LV е Full HD 3D-Ready DLP проектор, но изключителната му яркост  3200 ANSI лумена го поставя в свой собствен клас, когато става въпрос за качество на изображението.

С тази яркост цветовете са толкова богати и живи при включено осветление, колкото и когато е изключено. Това са чудесни новини за тези, които не искат да седят в абсолютна тимнина, за да гледат филм и дори и слабо осветените нощни сцени се виждаха достатъчно детайлно в нашата ярко осветена тестова стая.

The HD25-LV има голям набор от портове, което ви позволява да свържете няколко устройства едновременно. Има два HDMI, два VGA и един композитeн входове, два 3.5 мм аудио входове, един 3.5 мм аудио изход и изход VGA. Има също така и сериен порт RS-232C за интегриране на проектора в напълно автоматизирана система за домашно кино.

Меню бутоните са разположени отгоре на проектора, заедно с пръстените за  ръчно мащабиране и фокусиране, но дистанционното управление е много по-удобно да се използва за промяна на настройките. Освен специални бутони за всички различни източници, има контроли за яркост, контраст, гама, режим на картината, опции Гама и 3D настройки. Дистанционното също има удобна подсветка, така че можете да го използвате в тъмното.

Наред с основните яркост, контраст, рязкост, оттенъка и цветови настройки, има няколко допълнителни опции, които служат за намаляване на шума, нивата на гама, температура на цвета, цветово пространство, динамично черно и пълна гама от индивидуални цветови стойности, за да ви помогнат да калибрирате проектора. Можете също така да регулирате функцията Optoma Brilliant Colour функция, която подобрява жизнеността на цветовете.

Ние използвахме  стандартната настройка кино(Cinema) за нашите тестове, защото чувствахме Photo и Bright бяха твърде сурови и пренаситени, a Reference не възпроизвежда достатъчно богати цветове. В нашия Blu-Ray тест s кадри от Star Trek, цветовете изглеждаха превъзходно. Трябваше малко да променим настройките на цветовете, а контрастът на проектора от 20,000:1 със сигурност дава на по-тъмните сцени истински детайли.

Иначе видеото изглеждаше гладко и почти без трепкане. На някои от екшън сцените Star Trek се забелязваше леко запъване по време на някои бързи смени на камерите или при бързо движещи се обекти, но на сцените с преследване  в Avatar, например изобщо не се показаха признаци на трепкане.

Интегрираните високоговорители 16W на HD25-LV са също много добри. Почти наравно с модерни вградени телевизионни говорители, те са дадоха много обем, за да изпълнят нашата голяма тестова стая и имахме удоволствието да видим и използваме аудио настройките в менюто, за да се повишим нивото на баса и високите. Разбира се, вие ще искате да използвате специална съраунд озвучителна уредба във вашата система за домашно кино, но интегрираните високоговорители все пак са полезни, ако искате да занесете проектора в къщата на приятел или да го използвате в друга стая.

3D Възможностите на HD25-LV са отлични. Не видяхме никакви признаци на кръстосана модулация или трептене при гледане на Avatar в 3D и сцените изглеждаха гладко и без трепкане. В 3D режима по подразбиране очилата придаваха леко зелен оттенък по екрана, което прави цветовете да изглеждат по-малко естествени, отколкото в 2D.

3D опции на менюто са сравнително оскъдни. Можете да промените 3D режима от VESA 3D на DLP-Link, ако вече имате различни 3D очила, които използват DLP-Link трансмисии, както и 3D формата (въпреки че нищо друго освен автоматично или рамка последователно не беше достъпно), но това е повече или по-по-малко всичко. Не можете да промените дълбочината на рязкост или да променя яркостта.

Optoma HD25-LV е отличен проектор. Може да не е на изгодна цена като миналогодишния модел, но това все още е първокласен за проектор домашно кино, който произвежда ярко и точно 2D видео при всякакви условия на осветеност. Неговите 3D възможности също са значително по-добри от тези на ценово аналогичния BenQ W1400. Ако не искате да похарчитет повече от 2000лв за 3D проектор за домашно кино, то Optoma HD25-LV е превъзходен избор.

XEROX Colortrac Optoma Panasonic eInstruction Brother Microsoft AVERS EUROSCREEN CHRISTIE CASIO Dr.Board Avtek Shape Robotics BOXLIGHT Contex Newline CANON
За насУслуги
ПроектиКлиенти
КонтактиНовини
УсловияПолезно
XMLдостъпHelp desk
eXTReMe Tracker

© 2019 Всички права запазени.
дизайн и програмиране: УебДизайн